nieuws

Mogwai deelt unieke video bij nieuwe single

Mogwai brengt op 19 februari het nieuwe album As the Love Continues uit. In aanloop naar de release delen de Schotten een video bij het nummer Ritchie Sacramento. Bekijk ‘m hieronder.

De animatievideo is gebouwd met de veelgebruikte Unreal Engine, waar gewoonlijk grote games op worden gebouwd (BioShock, Gears of War, Fortnite). Volgens de band bouwde Sam Wiehl nagenoeg een complete game om deze clip te kunnen maken. Voor films wordt de game-engine sporadisch gebruikt, in muziekvideo’s is het uniek.

De titel van Ritchie Sacramento leenden de bandleden van een vriend, die de naam van de Japanse componist Ryuichi Sakamoto totaal verbasterde. ‘Het nummer is opgedragen aan alle muzikantenvrienden die we in de loop der jaren zijn kwijtgeraakt’, aldus gitarist Stuart Braithwaite.

As the Love Continues wordt het tiende studioalbum van Mogwai en de opvolger van Every Country’s Sun uit 2017. Lees hier onze bespreking van de eerdere single Dry Fantasy.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

Mogwai deelt unieke video bij nieuwe single (nieuws) | OOR