nieuws

Morrissey deelt nieuwe single I Wish You Lonely

Het duurt niet lang meer voordat het nieuwe album van Morrissey uitkomt. Low In High-School staat gepland voor 17 november. Eerder deelde de voormalige The Smiths-zanger al Spent The Day In Bed. Vandaag deelt hij tweede single I Wish You Lonely.

Low In High-School is het vervolg op World Peace Is None Of Your Business, een controversieel album waarvan nu geen spoor meer te bekennen is. Moz zorgde er zelf voor dat het album van alle streamingsdiensten werd gehaald nadat hij in dispuut kwam met zijn label Harvest Records. Zijn nieuwe album zal uitgebracht worden onder een ander label, BMG, maar zijn producer Joe Chiccarelli nam hij wel mee.

Alhoewel de titel van zijn nieuwe album minder pessimistisch lijkt dan World Peace Is None Of Your Business, is niets minder waar. ‘Ik baar me zorgen voor iedereen die zich academisch of spiritueel low in high school voelt… richtingloos en doelloos. Kunnen jonge mensen ooit zorgvrij zijn? Het blijft een vraag,’ zegt hij in een interview met The Rolling Stone.

Foto: Sam Rayner

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een fijn uurtje jaknikken met Bruce en Obama
podcast

Een fijn uurtje jaknikken met Bruce en Obama

Bruce Springsteen en Barack Obama bewijzen andermaal fantastische vertellers te zijn in hun Spotify-podcast Renegades: Born in the USA ...
When You See Yourself
album
Kings Of Leon

When You See Yourself

‘Even geleden’. De eerste regel van Sex On Fire, de grootste hit van Kings Of Leon, is een van de ...
Neil Young: elk album uit zijn wonderjaren ('68-'78) besproken
achtergrond

Neil Young: elk album uit zijn wonderjaren (’68-’78) besproken

Op 5 maart verschijnt het monumentale Neil Young Archives – Vol. II (1972-1976). Een mooie aanleiding voor een terugblik op ...

Morrissey deelt nieuwe single I Wish You Lonely (nieuws) | OOR