nieuws

Mumford & Sons, George Ezra en Tenacious D naar Pinkpop

Na Fleetwood Mac heeft Pinkpop ook z’n tweede headliner binnen: Mumford & Sons. Ook de komst van George Ezra en Tenacious D is bevestigd. Pinkpop 2019 vindt plaats tijdens Pinksteren van zaterdag 8 t/m maandag 10 juni, natuurlijk op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor de vijftigste editie van het Limburgse festival start zaterdag 16 maart.

Mumford & Sons breekt door in 2009 met singles Little Lion Man en The Cave van succesalbum Sigh No More. Na Babel en Wilder Mind verscheen deze maand het nieuwe album Delta. Mei volgend jaar staat de band eerst nog in de Ziggo Dome, alvorens door te reizen naar Pinkpop. Zeven jaar geleden stond Mumford & Sons voor het laatste op Pinkpop. Doen deden ze ook nog een nummer met headliner Bruce Springsteen mee.

Vanaf morgen kun je via de website van Pinkpop ook weer je Gouden Tip doorgeven. Tot 16 december is het mogelijk je drie favoriete acts aan de organisatie door te geven. Op woensdag 13 maart is de traditionele persconferentie in Paradiso waarop het grootste gedeelte van het programma bekend word gemaakt.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Mumford & Sons, George Ezra en Tenacious D naar Pinkpop (nieuws) | OOR