nieuws

Muse kondigt nieuw album 'Will Of The People' aan

Muse heeft zijn nieuwe album Will Of The People aangekondigd. De opvolger van Simulation Theory (2018) komt uit op 26 augustus. Na de eerste single Won’t Stand Down deelt de band nu Compliance. Bekijk de video hieronder.

Foto Nick Fancher

Het negende album van Muse is opgenomen in Los Angeles en Londen. Volgens frontman Matt Bellamy vindt de toenemende onzekerheid en instabiliteit in de wereld zijn weerklank op Will Of The People. Hij noemt onder andere de pandemie, nieuwe oorlogen in Europa, massale protesten en rellen, wankelende westerse democratie, bosbranden en natuurrampen als invloed.

‘Het is een zorgwekkende en angstaanjagende tijd voor ons allemaal geweest, aangezien de westerse wereld en de natuur echt worden bedreigd’, zegt Bellamy in een persbericht. ‘Dit album is een persoonlijke navigatie door die angsten en een voorbereiding op wat daarna komt.’ De laatste track op het album draagt dan ook de onheilspellende titel We Are Fucking Fucked.

Muse gaat komend voorjaar op tournee door Europa, met festivalshows op Isle Of Wight (VK), Rock Im Park (Duitsland) en Mad Cool Festival (Spanje), maar een Nederlandse datum is nog niet aangekondigd.

01 Will of the People
02 Compliance
03 Liberation
04 Won’t Stand Down
05 Ghosts (How Can I Move On)
06 You Make Me Feel Like It’s Halloween
07 Kill or Be Killed
08 Verona
09 Euphoria
10 We Are Fucking Fucked

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel
concert

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel

Exact vier jaar na Into The Electric Castle brengt Arjen Lucassen met 01011001 – Live Beneath The Waves opnieuw een ...
Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit
nieuwe muziek

Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit

The National brengt maandag zijn nieuwe album 'Laugh Track' uit. Dat maakte de band vrijdag bekend op hun eigen festival ...
Fred Again.. vertedert en verwent het publiek in Ziggo Dome
concert

Fred Again.. vertedert en verwent het publiek in Ziggo Dome

De aantrekkingskracht van Frederick John Philip Gibson is echt something else. Het fenomeen, groot geworden met sad bangers voor nachtelijke ...

Muse kondigt nieuw album 'Will Of The People' aan (nieuws) | OOR