nieuws

Muse kondigt nieuw album 'Will Of The People' aan

Muse heeft zijn nieuwe album Will Of The People aangekondigd. De opvolger van Simulation Theory (2018) komt uit op 26 augustus. Na de eerste single Won’t Stand Down deelt de band nu Compliance. Bekijk de video hieronder.

Foto Nick Fancher

Het negende album van Muse is opgenomen in Los Angeles en Londen. Volgens frontman Matt Bellamy vindt de toenemende onzekerheid en instabiliteit in de wereld zijn weerklank op Will Of The People. Hij noemt onder andere de pandemie, nieuwe oorlogen in Europa, massale protesten en rellen, wankelende westerse democratie, bosbranden en natuurrampen als invloed.

‘Het is een zorgwekkende en angstaanjagende tijd voor ons allemaal geweest, aangezien de westerse wereld en de natuur echt worden bedreigd’, zegt Bellamy in een persbericht. ‘Dit album is een persoonlijke navigatie door die angsten en een voorbereiding op wat daarna komt.’ De laatste track op het album draagt dan ook de onheilspellende titel We Are Fucking Fucked.

Muse gaat komend voorjaar op tournee door Europa, met festivalshows op Isle Of Wight (VK), Rock Im Park (Duitsland) en Mad Cool Festival (Spanje), maar een Nederlandse datum is nog niet aangekondigd.

01 Will of the People
02 Compliance
03 Liberation
04 Won’t Stand Down
05 Ghosts (How Can I Move On)
06 You Make Me Feel Like It’s Halloween
07 Kill or Be Killed
08 Verona
09 Euphoria
10 We Are Fucking Fucked

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Muse kondigt nieuw album 'Will Of The People' aan (nieuws) | OOR