nieuws

Muse viert zijn debuutjaren met reusachtige boxset

Muse onderstreept de 20e verjaardag van zijn debuut Showbiz (7 september 1999) met de aankondiging van een speciale boxset genaamd Origin of Muse. En die is, volledig in lijn met de reputatie van band, in alles extraordinaire.

De reusachtige box bevat negen cd’s, vier gekleurde lp’s van zowel Showbiz als doorbraakalbum Origin Of Symmetry, posters, setlists, foto’s en een gebonden boekwerk van 48 pagina’s met interviews en andere documentatie uit de jongensjaren van de band. Op de schijven vinden we liveopnames en zo’n beetje elke demo die Muse opnam in de jaren negentig. De boxset komt 6 december uit en gaat ongeveer 150 euro kosten. Bestellen kan hier.

Komende donderdag speelt Muse in Ziggo Dome als onderdeel van zijn Simulation Theory World Tour, inclusief led-brillen, een legertje cyberkrijgers met trompet en een opblaasrobot. En nu maar hopen dat de nieuwe aankondiging ervoor zorgt dat de band, anders dan eerder dit jaar in Goffertpark, veel materiaal van zijn beginjaren op de setlist zet.

Fotografie: Marcel Poelstra.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Muse viert zijn debuutjaren met reusachtige boxset (nieuws) | OOR