nieuws

Muse wéér in de studio

Muse-zanger Matthew Bellamy heeft laten weten dat de Britse band opnieuw in de studio zit. Met hen, een oude bekende: Rich Costey, de producer verantwoordelijk voor de albums Absolution, Black Holes And Revelations en Drones.

Back in the studio with Rich Costey.

Een bericht gedeeld door MUSE (@muse) op

Eerder dit jaar was het rocktrio ook al in de studio te vinden. Drie nummers werden opgenomen, waarvan alleen single Dig Down werd uitgebracht. Een album hoeven fans nog niet te verwachten, zegt de band, die komt pas in de tweede helft van 2018. Wat we wel kunnen verwachten, is een serie singles en misschien een EP. ‘We brengen op zijn minst nog drie andere nummers uit voordat het nieuwe album komt,’ vertelt zanger Matt Bellamy in een interview met Radio X.

Daarnaast zijn er ook plannen voor een nieuwe box-set, Origins Of Muse, een verzameling demo’s en zeldzaam materiaal uit de periode van hun eerste twee albums Showbiz en Origin Of Symmetry. Drummer Dom Howard zegt hierover tegen NME: ‘We maken een pakket met een hoop historische content. Stukjes en beetjes zoals foto’s, muziek en wat hele oude demo’s.’ Al kunnen dat geen nummers genoemd worden volgens Bellamy. Hij prefereert de term ‘verschrikkelijk slechte demo’s,’ vertelt hij aan NME.

Great day in the studio. Listening back and looking forward to cracking on tomorrow.

Een bericht gedeeld door MUSE (@muse) op

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Muse wéér in de studio (nieuws) | OOR