nieuws

Nederlandse muzikanten veilen hun bezittingen voor weeshuis

Een basgitaar van Henny Vrienten, een gitaar van Dany Lademacher, een gouden singeltje van Racoon of een gesigneerd stripboek van Wende – je kunt ze allemaal op de kop tikken tijdens de Red House-veiling van bluesgitarist Ruben Hoeke. Hij vond een groot deel van de Nederlandse muziekscene bereidt geld in te zamelen voor een nieuw weeshuis in Ecuador.

De muziekwereld springt hiermee in de bres voor Erwin Musper, die als producer heeft samengewerkt met onder andere Herman Brood, Anouk, David Bowie, Bon Jovi, The Scorpions en David Lee Roth. In 2014 stopte hij met werken om te reizen naar Zuid-Amerika, waar hij terecht kwam bij een weeshuis in Ecuador.

“In dat weeshuis is nu een schimmel ontdekt”, vertelt initiatiefnemer Hoeke (rechts op de foto). “Een aantal kinderen kreeg ademhalingsproblemen en is naar het ziekenhuis gebracht.” Om de kinderen te helpen, moet het huidige weeshuis vervangen worden. De bouw van een nieuwe is echter niet voldoende; er moet een budget komen voor slaapplekken, riolering en andere essentiële voorzieningen. Denk aan minimaal 95.000 euro.

“Deze kinderen hebben de ergste dingen meegemaakt”, zegt Hoeke. “Zij kunnen zich een hele dag vermaken met een tennisbal die wij op straat laten liggen. Wij kunnen ons niets voorstellen bij hun moeilijkheden.”

Hoeke en Musper schreven in het verleden allebei artikelen voor muzikantenblad Music Maker. Zo kwamen ze in contact. Als reactie op de problemen in Ecuador bood Hoeke aan om een van zijn gitaren te veilen. Zo ontstond vanzelf het plan voor een grotere veiling.

Het complete aanbod van de veilig vind je hier. Je kunt tot 31 december bieden.

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie
muziek in coronatijd

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic
nieuws

Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic

Metacritic, de bekende website die het gemiddelde oordeel van albumrecensies berekend, heeft een nieuwe nummer 1 in zijn top 100 ...

Nederlandse muzikanten veilen hun bezittingen voor weeshuis (nieuws) | OOR