nieuws
Pop

Nederlandse band Graef heeft nieuwe single

De jonge Nederlandse band Graef heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht: Boneclocks. Bekijk de video bij het nummer hieronder.

Graef is een alternatieve band die afgelopen jaar zijn eerste studioalbum opnam in de Moon Music Studio’s in Maasbracht. Het drietal omschrijft de muziek als ‘donkeere indierock met met psychedelische uitstapjes naar het elektronica-universum.’ De titel en het thema van de song zijn geïnspireerd door het boek The Bone Clocks van David Mitchell. Songwriter Chris Verheijen heeft een fascinatie voor dat boek en dan met name de titel. Hij besloot een song te schrijven puur gebaseerd op de titel en beschreef vooral wat deze woorden voor hem betekenen. ‘Haal alles uit de nacht en het leven want je botten zijn als tikkende klokken’.

De video is gemaakt door filmmaker Jesse Immanuel Bom. Graef wil ieder nummer van de plaat voorzien van een ‘op maat gemaakte video die de sfeer van de audio versterkt’. De filmmaker heeft op een bijna obsessieve manier beeldmateriaal van zijn vriendin gemaakt. De camera werd de derde persoon in hun relatie . Door dit oude beeldmateriaal met nieuw materiaal te combineren was het alsof je op zolder een oude voyeuristische videoband vindt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...