nieuws

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31)

Nick Cave is opnieuw een zoon verloren. Het gaat om de 31-jarige Jethro Lazenby, die werkte als model en acteur. Na zijn geboorte in 1991 zou het acht jaar duren voordat Lazenby te horen kreeg dat Cave zijn vader was.

Foto Luuk Denekamp

‘Met veel droefheid kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro overleden is’, schreef Nick Cave maandagavond in een statement aan diverse media. ‘We zouden het appreciëren als jullie de privacy van onze familie respecteren.’

Jethro Lazenby werd in Melbourne geboren. Hij gebruikte zowel de naam Lazenby als Cave. Zijn modellenwerk deed hij onder meer voor Balenciaga en Versace. Als acteur was hij te zien in films als Corroboree (2007) en My Little Princess (2011).

Lazenby leed aan schizofrenie en kwam meerdere keren in aanrakingen met justitie. In 2018 moest hij de cel in wegens mishandeling van zijn vriendin. Vorige maand opnieuw vanwege geweld tegen zijn moeder Beau Lazenby.

Een paar dagen geleden kwam hij vrij. Jethro Lazenby moest van de rechter afkicken en mocht twee jaar niet meer in de buurt van zijn moeder komen. Er wordt geen melding gedaan van de doodsoorzaak.

Nick Cave verloor zeven jaar geleden al zijn zoon Arthur, die stierf op 15-jarige leeftijd nadat hij onder invloed van drugs van een klif viel. Cave’s recente albums staan in het teken van dit verlies, met name Ghosteen (2019).

Naast Arthur en Jethro heeft Cave nog twee zonen: Earl Cave met zijn huidige partner Susie Bick en Luke Carneiro, uit zijn eerdere huwelijk met Viviane Carneiro.

Nick Cave heeft een uitgebreide tournee op de planning staan. Op zowel Best Kept Secret (10-12 juni) als TW Classic (25 juni) is hij headliner. Nick Cave en Warren Ellis brengen op 17 juni het spoken word-album Seven Psalms uit. Van 11 tot 15 mei draait de nieuwe film This Much I Know To Be True in de bioscoop, lees hier onze bespreking.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement
bij een half jaar

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze muziekpakket uit. We hebben de ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
But Here We Are
album
Foo Fighters

But Here We Are

Twijfelde iemand eraan of deze plaat er überhaupt zou komen na het plotselinge overlijden van drummer Taylor Hawkins vorig jaar? ...

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31) (nieuws) | OOR