nieuws

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31)

Nick Cave is opnieuw een zoon verloren. Het gaat om de 31-jarige Jethro Lazenby, die werkte als model en acteur. Na zijn geboorte in 1991 zou het acht jaar duren voordat Lazenby te horen kreeg dat Cave zijn vader was.

Foto Luuk Denekamp

‘Met veel droefheid kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro overleden is’, schreef Nick Cave maandagavond in een statement aan diverse media. ‘We zouden het appreciëren als jullie de privacy van onze familie respecteren.’

Jethro Lazenby werd in Melbourne geboren. Hij gebruikte zowel de naam Lazenby als Cave. Zijn modellenwerk deed hij onder meer voor Balenciaga en Versace. Als acteur was hij te zien in films als Corroboree (2007) en My Little Princess (2011).

Lazenby leed aan schizofrenie en kwam meerdere keren in aanrakingen met justitie. In 2018 moest hij de cel in wegens mishandeling van zijn vriendin. Vorige maand opnieuw vanwege geweld tegen zijn moeder Beau Lazenby.

Een paar dagen geleden kwam hij vrij. Jethro Lazenby moest van de rechter afkicken en mocht twee jaar niet meer in de buurt van zijn moeder komen. Er wordt geen melding gedaan van de doodsoorzaak.

Nick Cave verloor zeven jaar geleden al zijn zoon Arthur, die stierf op 15-jarige leeftijd nadat hij onder invloed van drugs van een klif viel. Cave’s recente albums staan in het teken van dit verlies, met name Ghosteen (2019).

Naast Arthur en Jethro heeft Cave nog twee zonen: Earl Cave met zijn huidige partner Susie Bick en Luke Carneiro, uit zijn eerdere huwelijk met Viviane Carneiro.

Nick Cave heeft een uitgebreide tournee op de planning staan. Op zowel Best Kept Secret (10-12 juni) als TW Classic (25 juni) is hij headliner. Nick Cave en Warren Ellis brengen op 17 juni het spoken word-album Seven Psalms uit. Van 11 tot 15 mei draait de nieuwe film This Much I Know To Be True in de bioscoop, lees hier onze bespreking.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden
in memoriam

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden

Als zanger, liedjesschrijver en tekstdichter van The Pogues loodste Shane MacGowan de Ierse muziektraditie richting 21ste eeuw ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Voor The Prodigy is Keith Flint onvervangbaar, maar niet onmisbaar
concert
the prodigy

Voor The Prodigy is Keith Flint onvervangbaar, maar niet onmisbaar

Tegenover het enorme podium van de Ziggo Dome werpt een reusachtige pop een schaduw over het publiek. Dat gigantische decorstuk ...

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31) (nieuws) | OOR