nieuws

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31)

Nick Cave is opnieuw een zoon verloren. Het gaat om de 31-jarige Jethro Lazenby, die werkte als model en acteur. Na zijn geboorte in 1991 zou het acht jaar duren voordat Lazenby te horen kreeg dat Cave zijn vader was.

Foto Luuk Denekamp

‘Met veel droefheid kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro overleden is’, schreef Nick Cave maandagavond in een statement aan diverse media. ‘We zouden het appreciëren als jullie de privacy van onze familie respecteren.’

Jethro Lazenby werd in Melbourne geboren. Hij gebruikte zowel de naam Lazenby als Cave. Zijn modellenwerk deed hij onder meer voor Balenciaga en Versace. Als acteur was hij te zien in films als Corroboree (2007) en My Little Princess (2011).

Lazenby leed aan schizofrenie en kwam meerdere keren in aanrakingen met justitie. In 2018 moest hij de cel in wegens mishandeling van zijn vriendin. Vorige maand opnieuw vanwege geweld tegen zijn moeder Beau Lazenby.

Een paar dagen geleden kwam hij vrij. Jethro Lazenby moest van de rechter afkicken en mocht twee jaar niet meer in de buurt van zijn moeder komen. Er wordt geen melding gedaan van de doodsoorzaak.

Nick Cave verloor zeven jaar geleden al zijn zoon Arthur, die stierf op 15-jarige leeftijd nadat hij onder invloed van drugs van een klif viel. Cave’s recente albums staan in het teken van dit verlies, met name Ghosteen (2019).

Naast Arthur en Jethro heeft Cave nog twee zonen: Earl Cave met zijn huidige partner Susie Bick en Luke Carneiro, uit zijn eerdere huwelijk met Viviane Carneiro.

Nick Cave heeft een uitgebreide tournee op de planning staan. Op zowel Best Kept Secret (10-12 juni) als TW Classic (25 juni) is hij headliner. Nick Cave en Warren Ellis brengen op 17 juni het spoken word-album Seven Psalms uit. Van 11 tot 15 mei draait de nieuwe film This Much I Know To Be True in de bioscoop, lees hier onze bespreking.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Nick Cave verliest opnieuw een zoon: Jethro Lazenby (31) (nieuws) | OOR