nieuws

Nick Murphy (fka Chet Faker) onthult nieuwe track

Nick Murphy – voorheen bekend als Chet Faker – heeft een nieuw nummer gedeeld: Medication. De track is het eerste geluid van de Aussie sinds zijn Missing Link EP eerder dit jaar.

Het is nu een jaar geleden dat het pseudoniem van Murphy, Chet Faker, is komen te vervallen ten faveure van zijn echte naam. Missing Link, waarop hij samenwerkte met KAYTRANADA, is alle tastbare muziek die in dat jaar is uitgebracht (op een a capella versie van I’m Ready na). Het wordt tijd voor een album. Misschien kunnen we dan eindelijk ophouden met refereren naar Chet Faker als Murphys voormalige artiestennaam.

Medication is de aanloop naar dat album en onmiskenbaar Murphy. Een stem uit duizenden, geplaatst onder een track die, hoe kan het ook anders, overloopt van lijvige synthesizers. Murphy is reeds de studio in gedoken met Dave Harrington (van het duo Darkside, waarvan de andere helft Nicolas Jaar). Hierover zegt de goed-bebaarde-muzikant: ‘Werken met andere mensen is totaal verschillend; het is erg uitdagend op veel manieren. Ik heb altijd naar mijn intuïties geluisterd en ze gevolgd. Maar ineens zitten er mensen in de ruimte die vragen ‘Wat wil je?’ en ik moet articuleren wat ik wil.’ Wanneer het, nog titelloze, album zal verschijnen is niet duidelijk.

De laatste keer dat Murphy in Nederland was, was in TivoliVredenburg (nog onder zijn oude naam). Lees hier hoe dat was. Op 26 november staat ie in Paradiso.

Foto: Tyler Mitchell

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Nick Murphy (fka Chet Faker) onthult nieuwe track (nieuws) | OOR