nieuws

Nick Waterhouse kondigt album en tour aan

Holly, de nieuwe lp van Nick Waterhouse verschijnt op 3 maart 2014. De Amerikaanse singer-songwriter, die beschikt over een meer dan gemiddeld gevoel voor nostalgie, zal na het uitkomen van de nieuwe langspeler bovendien naar Nederland komen voor een aantal optredens.

De opvolger van debuutplaat Time’s All Gone uit 2012 is wederom een ode aan de rhythm & blues, soul en garagerock van weleer, al heeft hij deze keer thematisch uit een ander vaatje getapt. Volgens Waterhouse voelt de nieuwe plaat meer aan als een novelle of gedicht dan simpelweg een verzameling liedjes. Zo zijn de nummers op Holly tekstueel verbonden door een enkele hoofdpersoon en een alwetende verteller. Kevin Augunas, die medeverantwoordelijk was voor van platen van The Black Keys, Cold War Kids en Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, produceerde de plaat. Onder meer Ty Segall, Young Holt Trio en Mose Allison hebben bijdragen geleverd aan het album.

De uit LA afkomstige zanger/gitarist komt op 5 april naar Rotterdam voor een optreden tijdens Motel Mozaïque en staat op 7 april in de Amsterdamse Melkweg. Bekijk hieronder de albumteaser.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Nick Waterhouse kondigt album en tour aan (nieuws) | OOR