nieuws

Nicki Minaj zaait verwarring met afscheidstweet

Chaos veroorzaken onder je fans: daar zijn slechts twee zinnen op Twitter voor nodig. ‘Ik heb besloten met pensioen te gaan en een gezin te stichten’, schreef Nicki Minaj donderdagavond. ‘Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn.’ De volgende ochtend volgden de excuses.

Haar plotselinge uitlatingen worden met argwaan ontvangen, maar de 36-jarige popster lijkt wel degelijk van plan met pensioen te gaan. Ze verloofde zich eerder dit jaar met haar vriend Kenneth Perry, wat ook niet goed viel onder fans vanwege diens eerder veroordelingen voor verkrachting. Vrijdagochtend beloofde ze een uitgebreide podcast te maken waarin ze alles uitlegt.

Nicki Minaj debuteerde in 2010 met het album Pink Friday, na een reeks eerdere releases en optredens waarbij ze aanvankelijk Lil’ Kim leek te overtreffen in ordinaire uitdossingen. Later presenteerde ze zich als een soort gemutileerde Barbie. De Lady Gaga van de hiphop. Hits als Super Bass, Anaconda en Starships maakten haar een van de grootste vrouwelijke rappers ter wereld.

Ze deed meerdere keren Nederland aan met extravagante shows die zelden draaiden om de hoogstaande muzikale prestaties, maar meer om de show. We zagen danseressen in minuscule pakjes die lieten zich berijden door grote, gespierde mannen met ontbloot bovenlijf. Terwijl de spotlights vooral gericht waren op haar eigen reusachtige billen. Plat vermaak, maar van de bovenste plank.

Fotografie: Daniël de Borger.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Nicki Minaj zaait verwarring met afscheidstweet (nieuws) | OOR