nieuws

Nieuw album Prince verschijnt op 21 september

Op 21 september verschijnt Piano & A Microphone 1983, een nieuw album van Prince, met daarop een nooit eerder uitgebrachte opnames uit 1983 van Prince op piano vanuit zijn thuisstudio in Minnesota. Vandaag zou Prince 60 jaar zijn geworden.

De niet eerder uitgebrachte cassetteopnames van Prince op de piano in 1983 zijn op dit album samengevoegd tot negen tracks van totaal 35 minuten. De Deluxe editie van het album bevat een boekje met nieuwe liner notes, geschreven door Prince zijn toenmalige engineer Don Batts , evenals een aantal nooit eerder vertoonde foto’s van Prince. De coverfoto toont Prince backstage tijdens de tour van 1999 en werd geschoten fotograaf Allen Beaulieu, die nauw samenwerkte met Prince tussen 1979 – 1984. 

De privé repetities werpen volgens het persbericht ‘een zeldzame blik op Prince zijn creatieve proces terwijl hij werkte aan nummers als 17 Days en Purple Rain – die beide pas in 1984 gereleased werden – een cover van Joni Mitchell’s A Case Of You, Strange Relationship, dat pas officieel uitkwam in 1987, en International Lover. De tracks Wednesday, Cold Coffee & Cocaine en Why The Butterflies zijn verder in geen enkele andere vorm verschenen.’ Het nieuwe album bevat tevens een opname van de negentiende-eeuwse Spiritual Mary Don’t You Weep, die te horen zal zijn bij de aftiteling van Spike Lee’s film: BlacKkKlansman die later dit jaar uitkomt.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 1: Pearl Jam als verloren zoon
concert
Pearl Jam

Pinkpop dag 1: Pearl Jam als verloren zoon

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Bird Dog Dante
album
John Parish

Bird Dog Dante

John Parish is al een kwart eeuw een onmisbare rechterhand voor Polly Jean Harvey, alsmede een alom gewaardeerde producer, songschrijver ...

Nieuw album Prince verschijnt op 21 september (nieuws) | OOR