nieuws

Nieuw album Blood Red Shoes uit in maart

Dat Berlijn een inspirerende omgeving is weten we als sinds Bowie. Laura Mary-Carter en Steven Ansell weten dit ook, en dus zochten ze de Berlijnse wijk Kreuzberg uit om hun nieuwe langspeler tot stand te brengen. Met succes, want op 3 maart brengt Blood Red Shoes de opvolger van In Time To Voices (2012) uit.

Het duo werkt sinds de oprichting in 2004 in een straf tempo door. Het aangekondigde album is alweer de vierde lp van het tweetal uit Brighton. Door zich op te sluiten in een Berlijnse opnamestudio, zonder producers of technici, heeft het Engelse tweetal alle touwtjes in eigen handen weten te houden. Het heeft naar eigen zeggen de meest rauwe plaat in hun oeuvre opgeleverd.

Wel is het herkenbare geluid van de Britten nog steeds te horen op The Perfect Mess, de eerste single van het nog te verschijnen album. Wanneer Blood Red Shoes met het nieuwe materiaal de Europese poppodia afgaat is op dit moment nog onbekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Nieuw album Blood Red Shoes uit in maart (nieuws) | OOR