nieuws

Nieuw album en tournee voor Tindersticks

Het nieuwe album van Tindersticks moet op 21 februari in de winkels liggen en heet The Something Rain. De plaat volgt op het vorig jaar uitgebrachtte Falling Down A Mountain en de eerder dit jaar verschenen soundtracks die de band produceerde bij films van Franse regisseuse Claire Denis. Het album wordt in Europa uitgebracht door het City Slang label en is opgenomen in de thuisstudio van frontman Stuart A. Staples.

Het eerste nummer op het nieuwe album, Chocolate, is een direct vervolg op het in 1995 uitgekomen nummer My Sister. Een aankondiging is tegenwoordig niet meer compleet zonder een voorproefje van het nieuwe album, in dit geval de track Medicine.

De band maakte van de gelegenheid gebruik om meteen de tourdata voor het komende seizoen bekend te maken. Op 11 maart treedt de band op in de Melkweg in Amsterdam, waarna ze weer verder trekken door de rest van Europa. Een jaar geleden was Tindersticks nog te vinden in Tivoli in Utrecht, waar OOR’s Hans van der Maas flink onder de indruk was van het optreden.

De volledige tracklist van The Something Rain is als volgt

01 Chocolate
02 Show Me Everything
03 This Fire of Autumn
04 A Night So Still
05 Slippin’ Shoes
06 Medicine
07 Frozen
08 Come Inside
09 Goodbye Joe

Foto: Bianca Berger

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Nieuw album en tournee voor Tindersticks (nieuws) | OOR