nieuws

Nieuwe band Black Keys-drummer kondigt debuutplaat aan en deelt single

Patrick Carney, drummer van The Black Keys, heeft de debuutplaat van zijn nieuwe band Sad Planets aangekondigd. De plaat van de band, naast Carney bestaande uit Death Of Samantha-zanger John Petkovic, heet Akron, Ohio. Naast de aankondiging is ook albumtrack Not Of This World uitgebracht. Het album komt 5 april uit.

Op het album bespeelt Carney, naast drums, ook de meeste van de andere instrumenten, Petkovic neemt de vocalen voor zijn rekening. Net als bij de The Black Keys speelt de drummer dus in een tweemansformatie.

De nieuwe plaat suggereert dat we nog langer moeten wachten op nieuw The Black Keys-materiaal. De laatste plaat van de band stamt uit 2014. De tour die daarop volgde werd voor een deel afgelast door een schouderblessure van Carney. Zanger Dan Auerbach bracht een soloplaat uit. Later kondigde Carney aan dat er voorlopig geen nieuw The Black Keys-materiaal uit zal komen. 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

King's Mouth - Music And Songs
album
The Flaming Lips

King’s Mouth – Music And Songs

Wie het Instagram-account van Wayne Coyne een beetje volgt, weet dat hij onlangs vader is geworden. Het jongetje heet Bloom ...
Smooth Big Cat
album
Dope Lemon

Smooth Big Cat

Een ‘smooth big cat’ schijnt een zorgeloze vent te zijn die ’s avonds met maten onder het genot van whisky ...
Dudu
album
B Boys

Dudu

‘Not everything has to make sense’, zongen de jongens van B Boys ergens in de eerste minuten van hun debuutplaat ...

Nieuwe band Black Keys-drummer kondigt debuutplaat aan en deelt single (nieuws) | OOR