nieuws

Nieuwe Bob Dylan boxset in aantocht

Dit najaar verschijnt Trouble No More – The Bootleg Series Vol. 13, de nieuwe telg in de Bootleg Series van Bob Dylan. Zijn ellenlange oeuvre is in deze boxset gereduceerd tot de jaren ’79-’81: de gospeljaren van Dylan.

De boxset bevat acht cd’s en een dvd, met meer dan honderd onuitgebrachte live- en studio-opnames plus een nieuwe film: Trouble No More: A Musical Film, waarop je nooit eerder vertoond beeldmateriaal kunt vinden uit de tour van Dylan in de jaren tachtig. 

De drie albums die Dylan in deze periode uitbracht (Slow Train Coming, Saved en Shot Of Love) kenmerkten een omslag in het werk van Dylan. Ome Bob bekeerde zich in deze periode tot het Christendom en verloor daarmee een grote schare fans. Door deze ommekeer werden ook zijn concerten rumoerig en controversieel bevonden. Maar, als je alle ophef van die tijd wegstreept is het niet moeilijk al deze wonderschone, passievolle muziek te waarderen.

Wil je niet zo diep in de buidel tasten omdat de vorige twaalf uitgaven je bankroet hebben gemaakt? Of speel je Dylan liever af op vinyl? Er verschijnt een alternatieve uitgave bestaande uit twee cd’s of vier lp’s met live-opnames. The Bootleg Series Vol. 13 verschijnt op 3 november.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan
nieuwe namen

Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan

Onder andere Warpaint, The Haunted Youth en Tom Odell komen naar Landgraaf. Eerder werden P!NK, Robbie Williams en RHCP al ...
Gigi's Recovery
album
The Murder Capital

Gigi’s Recovery

‘Strange feeling I’m dealing with / I can’t admit it, I lose my… grip.’ Het ultrakorte Existence is de aftrap ...

Nieuwe Bob Dylan boxset in aantocht (nieuws) | OOR