nieuws

Nieuwe Bob Dylan boxset in aantocht

Dit najaar verschijnt Trouble No More – The Bootleg Series Vol. 13, de nieuwe telg in de Bootleg Series van Bob Dylan. Zijn ellenlange oeuvre is in deze boxset gereduceerd tot de jaren ’79-’81: de gospeljaren van Dylan.

De boxset bevat acht cd’s en een dvd, met meer dan honderd onuitgebrachte live- en studio-opnames plus een nieuwe film: Trouble No More: A Musical Film, waarop je nooit eerder vertoond beeldmateriaal kunt vinden uit de tour van Dylan in de jaren tachtig. 

De drie albums die Dylan in deze periode uitbracht (Slow Train Coming, Saved en Shot Of Love) kenmerkten een omslag in het werk van Dylan. Ome Bob bekeerde zich in deze periode tot het Christendom en verloor daarmee een grote schare fans. Door deze ommekeer werden ook zijn concerten rumoerig en controversieel bevonden. Maar, als je alle ophef van die tijd wegstreept is het niet moeilijk al deze wonderschone, passievolle muziek te waarderen.

Wil je niet zo diep in de buidel tasten omdat de vorige twaalf uitgaven je bankroet hebben gemaakt? Of speel je Dylan liever af op vinyl? Er verschijnt een alternatieve uitgave bestaande uit twee cd’s of vier lp’s met live-opnames. The Bootleg Series Vol. 13 verschijnt op 3 november.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam
concert
Neil Young

Neil Young laat de gitaar spreken in Amsterdam

Nog maar een paar jaar geleden stroomde het publiek nog tijdens de show van Neil Young de Ziggo Dome uit ...
North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.
concert
Dobet Gnahoré

North Sea Jazz dag 1: Burt Bacharach, Joe Jackson, The Internet e.a.

Over smaak valt eindeloos te twisten, maar jazz? Daar lijkt de meerderheid het wel over eens. Jazz is hectische pleurisherrie ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Nieuwe Bob Dylan boxset in aantocht (nieuws) | OOR