nieuws

Nieuwe Radiohead bladmuziek verkrijgbaar

Radiohead brengt nieuwe boeken uit met de bladmuziek van tracks van OK Computer, A Moon Shaped Pool, Kid A en meer, bewerkt voor de elektrische en akoestische gitaar.

Radiohead heeft een paar nieuwe officiële boeken voor elektrische en akoestische gitaar uitgebracht met de standaard bladmuziek en gitaartabs voor songs uit het gehele oeuvre van de band. In het boek voor de elektrische gitaar staan, onder meer, Bodysnatchers, Reckoner, Just en Lucky. Het akoestische boek leert je hoe je onder andere Jigsaw Falling Into Place, Paranoid Android, How To Disappear Completely en Fake Plastic Trees moet spelen. De boeken liggen al in de (digitale) schappen, bij de W.A.S.T.E. store van Radiohead bijvoorbeeld.

Bij de release van A Moon Shaped Pool vorig jaar verscheen ook al een bijpassend songbook. Kortgeleden werd de twintigste verjaardag van OK Computer gevierd met een heruitgave van het iconische album, waarop drie nooit eerder uitgebrachte nummers stonden: I Promise, Man Of War en Lift.

Foto: Ben Houdijk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...