nieuws

Nieuwe single Noel Gallagher & The High Flying Birds

Noel Gallagher en zijn High Flying Birds hebben de eerste single van hun nader te verschijnen album Who Built The Moon? gedeeld. De track heet Holy Mountain en is gemaakt in samenwerking met Paul Weller.

Voor Who Built The Moon? heeft de voormalige Oasis-gitarist samengewerkt met muzikant en producent David Holmes, The Smiths-gitarist Johnny Marr en op Holy Mountain dus met Paul Weller, die de orgelpartij voor zijn rekening heeft genomen.

Het nummer begint dreigend met zware drums, een muur van fuzz-geïnjecteerd hoorngeschal en de monotone zanglijn van Noel. Maar in het refrein verandert het in het vrolijkste stukje muziek wat je vandaag zult horen door een combinatie van The Beach Boys-achtige backing vocals en een zorgeloos gefloten wijsje, dat een sample blijkt te zijn van The Chewin’ Gum Kid, een nummer van Ice Cream.

‘Ik wist gelijk dat het de eerste single zou worden,’ zegt Noel over de track tegen NME. ‘Er zit zoveel vreugde in. Tot de dag dat ik sterf, zal het een van mijn meest favoriete muziekstukken zijn die ik heb geschreven. Het klinkt geweldig live. Mijn kinderen zijn er dol op, de kinderen van mijn vrienden zijn er dol op en ik weet zeker dat ‘de kids’ er ook dol op zullen zijn.’

Who Built The Moon? zal op 24 november verschijnen en op donderdag 19 april staan Noel Gallagher & The High Flying Birds in de AFAS Live. Kaarten voor die show koop je hier!

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Nieuwe single Noel Gallagher & The High Flying Birds (nieuws) | OOR