nieuws

Nieuwe single Noel Gallagher & The High Flying Birds

Noel Gallagher en zijn High Flying Birds hebben de eerste single van hun nader te verschijnen album Who Built The Moon? gedeeld. De track heet Holy Mountain en is gemaakt in samenwerking met Paul Weller.

Voor Who Built The Moon? heeft de voormalige Oasis-gitarist samengewerkt met muzikant en producent David Holmes, The Smiths-gitarist Johnny Marr en op Holy Mountain dus met Paul Weller, die de orgelpartij voor zijn rekening heeft genomen.

Het nummer begint dreigend met zware drums, een muur van fuzz-geïnjecteerd hoorngeschal en de monotone zanglijn van Noel. Maar in het refrein verandert het in het vrolijkste stukje muziek wat je vandaag zult horen door een combinatie van The Beach Boys-achtige backing vocals en een zorgeloos gefloten wijsje, dat een sample blijkt te zijn van The Chewin’ Gum Kid, een nummer van Ice Cream.

‘Ik wist gelijk dat het de eerste single zou worden,’ zegt Noel over de track tegen NME. ‘Er zit zoveel vreugde in. Tot de dag dat ik sterf, zal het een van mijn meest favoriete muziekstukken zijn die ik heb geschreven. Het klinkt geweldig live. Mijn kinderen zijn er dol op, de kinderen van mijn vrienden zijn er dol op en ik weet zeker dat ‘de kids’ er ook dol op zullen zijn.’

Who Built The Moon? zal op 24 november verschijnen en op donderdag 19 april staan Noel Gallagher & The High Flying Birds in de AFAS Live. Kaarten voor die show koop je hier!

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...
Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)
het poparchief

Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)

In 2003 - tijden van Napster, Bush en SARS - toog onze huidige hoofdredacteur Erik van den Berg naar Londen ...

Nieuwe single Noel Gallagher & The High Flying Birds (nieuws) | OOR