nieuws

Nieuwe video Ancient Shapes ft. Daniel Romano

Dat Daniel Romano vele gezichten heeft, weten we al sinds zijn transformatie van bloedserieus neo-traditionalist (met smartelijke bariton en cowboyhoed) naar outlaw rocker in de geest van Dylan, Hazlewood en Gainsbourg. Dat er ook een klassieke punkrocker in Romano huist, bewijst zijn nevenproject Ancient Shapes, waarmee hij in oktober en november uitgebreid in ons land te zien is. Voorproefje? Check hier hun nieuwe (live)video:

Met Ancient Shapes maakt Romano – zo mogen we ’t toch wel zeggen – punk zoals punk bedoeld was. Rusteloos, bondig, bezield en toch catchy. En dan meer early Elvis Costello/Richard Hell-punk dan Sex Pistols-punk, voor de goede orde. Op het begin oktober te verschijnen (tweede) album Silent Rave staan tien songs, die hij er in krap 19 minuten doorheen jaagt. No time to lose, maar wel álle songs voorzien van een fijn laagje bubblegumpop. En wie goed luistert, hoort al snel hoe slim Romano te werk gaat, hoe gehaaid die koortjes in elkaar zitten en hoe fraai zijn stem zomaar ineens tussen Bob Dylan en Tom Petty kan belanden.

Wie benieuwd is hoe dat live uitpakt, checkt bovenstaande video óf gaat Ancient Shapes gewoon zien op een van de Nederlandse podia. De tourdata:

10 oktober: Vera, Groningen
13 oktober: Beerland, Metropool, Hengelo
24 oktober: Dutch Design Week, Stroomhuis, Eindhoven
26 oktober: London Calling, Paradiso, Amsterdam
9 november: Antwerp Music City, Antwerpen
11 november: Le Guess Who?, Utrecht

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement
bij een half jaar

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze muziekpakket uit. We hebben de ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Nieuwe video Ancient Shapes ft. Daniel Romano (nieuws) | OOR