nieuws

Nieuwe video Depeche Mode van Anton Corbijn

Een half jaar na de release van het album Spirit heeft Depeche Modes Cover Me een muziekvideo gekregen. De video werd geregisseerd door niemand minder dan Anton Corbijn. De fotograaf regisseerde al eerder muziekvideo’s voor de Britse band, waaronder Personal Jesus, Enjoy The Silence en Where’s The Revolution (ook te vinden op het meest recente album Spirit).

In de video zien we zanger Dave Gahan als een verdwaalde astronaut in Los Angeles die zichzelf naar de ruimte fantaseert, de aarde ontvluchtend. De thematiek is nauw verbonden met de tekst van Cover Me en de thematiek van Spirit in het geheel: in Going Backwards zingt Gahan: We’re going backwards/Ignoring the realities/Going backwards/Are you counting all the casualties? waarna hij in Cover Me zingt: I dreamt of us in another life/One we’ve never reached. De boodschap is duidelijk: het is tijd voor een revolutie.

Depeche Mode is niet de enige band voor wie Corbijn muziekvideo’s heeft geschoten. Ook Arcade Fires Reflektor en The Killers’ All These Things That I’ve Done komen van de hand van Corbijn. De gemeenschappelijke factor binnen al deze video’s is duidelijk: hoge kwaliteit monochrome beelden. In Cover Me dient dat zwart-witte het idee dat het op aarde kleur- en uitzichtloos is; een gedachte die Gahan en consorten via Spirit uit willen drukken, ook tijdens optredens. Zo lees je hier in ons verslag van hun laatste show in de Ziggo Dome.

Op 6 oktober komt er een serie remixes uit van Cover Me. Deze zullen verschijnen in digitaal formaat, op cd en vinyl. Op 13 januari 2018 staat de band weer in de Ziggo Dome.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Such Pretty Forks In The Road
album
Alanis Morissette

Such Pretty Forks In The Road

Als je in de tweede helft van de jaren negentig een clipzender aanzette, was de kans dat er binnen een ...
Made Of Rain
album
The Psychedelic Furs

Made Of Rain

Je hebt vintage postpunkbands die zelfs op pensioengerechtigde leeftijd nog beluisterbaar nieuw werk uitbrengen (al houdt het na Wire en ...
Fontaines D.C.: 'De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys'
interview

Fontaines D.C.: ‘De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys’

Dit interview met Grian Chatten en Conor Deegan III, respectievelijk zanger en bassist van het Ierse Fontaines D.C., vond plaats ...

Nieuwe video Depeche Mode van Anton Corbijn (nieuws) | OOR