nieuws

Nieuwe video Depeche Mode van Anton Corbijn

Een half jaar na de release van het album Spirit heeft Depeche Modes Cover Me een muziekvideo gekregen. De video werd geregisseerd door niemand minder dan Anton Corbijn. De fotograaf regisseerde al eerder muziekvideo’s voor de Britse band, waaronder Personal Jesus, Enjoy The Silence en Where’s The Revolution (ook te vinden op het meest recente album Spirit).

In de video zien we zanger Dave Gahan als een verdwaalde astronaut in Los Angeles die zichzelf naar de ruimte fantaseert, de aarde ontvluchtend. De thematiek is nauw verbonden met de tekst van Cover Me en de thematiek van Spirit in het geheel: in Going Backwards zingt Gahan: We’re going backwards/Ignoring the realities/Going backwards/Are you counting all the casualties? waarna hij in Cover Me zingt: I dreamt of us in another life/One we’ve never reached. De boodschap is duidelijk: het is tijd voor een revolutie.

Depeche Mode is niet de enige band voor wie Corbijn muziekvideo’s heeft geschoten. Ook Arcade Fires Reflektor en The Killers’ All These Things That I’ve Done komen van de hand van Corbijn. De gemeenschappelijke factor binnen al deze video’s is duidelijk: hoge kwaliteit monochrome beelden. In Cover Me dient dat zwart-witte het idee dat het op aarde kleur- en uitzichtloos is; een gedachte die Gahan en consorten via Spirit uit willen drukken, ook tijdens optredens. Zo lees je hier in ons verslag van hun laatste show in de Ziggo Dome.

Op 6 oktober komt er een serie remixes uit van Cover Me. Deze zullen verschijnen in digitaal formaat, op cd en vinyl. Op 13 januari 2018 staat de band weer in de Ziggo Dome.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...
Overheid staat garant voor festivals na 1 juli
nieuws

Overheid staat garant voor festivals na 1 juli

De evenementbranche krijgt de garantie waar het begin dit jaar nadrukkelijk om vroeg. Mochten festivals niet doorgaan, dan betaalt de ...

Nieuwe video Depeche Mode van Anton Corbijn (nieuws) | OOR