nieuws
Dance

Nieuwe album LCD Soundsystem is klaar

LCD Soundsystem liet gisterenavond tijdens een concert weten dat het langverwachte album eindelijk af is. In januari lieten de mannen al weten ver gevorderd te zijn en begin mei werden de eerste twee singles gedeeld: Call The Police en American Dream.

Gisterenavond tijdens een optreden op Sasquatch festival (US) liet frontman James Murphy weten dat de opvolger van This Is Happening, uit 2010, eindelijk echt klaar is. Het wordt het eerste album in zeven jaar tijd voor de band uit New York. In de winter had Murphy nog wat last van stemproblemen, waardoor het proces wat vertraging opliep. De zanger blijkt nu zelf al erg enthousiast over het nieuwe werk en zegt het gevoel te hebben dat de band zichzelf heeft overtroffen met deze plaat.

Wanneer het album dan precies verschijnt, heeft de band nog niet bekend gemaakt. Verfris ondertussen nog even je geheugen met de tien beste tracks van LCD Soundsystem.

Foto: Marke Tentster

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Nieuwe album LCD Soundsystem is klaar (nieuws) | OOR