nieuws
Pop

Nieuwe album Neil Young in december

Neil Young komt met een tweede album dit jaar. Peace Trail, zijn nieuwe studioalbum, ligt vanaf 2 december in de winkels. De plaat bestaat voornamelijk uit akoestische nummers en is opgenomen na de release van livealbum Earth, dat afgelopen juni verscheen.

Peace Trail is het 37ste studioalbum van de Canadese singer-songwriter. Het nummer Indian Givers, afkomstig van de plaat, werd afgelopen maand al door Young vrijgegeven, samen met een video. In tegenstelling tot Earth, dat de zanger opnam met backing bad Promise Of The Real, werkte hij voor deze plaat samen met sessiemuzikanten Jim Keltner en Paul Bushnell in de Shangri La Studios van Rick Rubin.

De plaat komt op 2 december uit op cd, cassette en als digitale download, een vinyl-versie volgt in januari. Het is het eerste originele werk van de zanger sinds The Monsanto Years afgelopen jaar.

Foto: Mitchell Giebels

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord
concert

De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord

The Black Crowes zijn terug op het oude nest. Chris en Rich Robinson hebben oud zeer bijgelegd en vieren het ...
Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten
nieuws

Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten

Zag je donderdagavond mensen met hun telefoon naar de maan zwaaien? Dat waren Pearl Jam-fans. De band heeft een single aangekondigd ...

Nieuwe album Neil Young in december (nieuws) | OOR