nieuws
Rock

Nieuwe dubbelaar Jimi Hendrix op komst

Op 28 augustus zal er een nieuw livealbum van Jimi Hendrix verschijnen. Op de dubbelaar Freedom: Atlanta Pop Festival vind je de registratie van het concert dat Hendrix en zijn band gaven op het festival in juni 1970. Hiernaast zal er ook een documentaire over het optreden verschijnen: Electric Church.

Deze tweede editie van het Atlanta Pop vond plaats van 3 tot en met 5 augustus 1970. Naast Hendrix stonden acts als The Allman Brothers Band, Richie Havens, B.B. King en Procol Harum op het programma van het het festival dat ook wel het ‘Zuidelijke Woodstock’ werd genoemd. Met zo’n 300.000 tot 400.000 bezoekers was dit het grootste Amerikaanse concert uit Hendrix’ carrière.

Het op 30 oktober te verschijnen Electric Church bevat niet alleen de opnames van het concert op Atlanta Pop, maar ook de gebeurtenissen daaromheen. Deze documentaire was al eerder te zien, maar is voor deze release (zowel op dvd als op blu-ray) uitgebreid met bonusmateriaal.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Letter To You
album
Bruce Springsteen

Letter To You

Letter To You duurt bijna een uur en grijpt sterk terug naar Springsteens glorietijd in de jaren zeventig en tachtig ...
Earth To Dora
album
Eels

Earth To Dora

Wat rijmt er op ideeënarmoe? Mark Oliver Everett weet het: 'Anything for Boo / O Boo, I do / My ...

Nieuwe dubbelaar Jimi Hendrix op komst (nieuws) | OOR