nieuws

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen

Dubstepproducer Burial heeft dit weekend zijn nieuwe EP Kindred online gezet via muzieklabel Hyperdub. De opvolger van de vorig jaar verschenen EP Street Halo bevat drie nummers, waarvan de b-kant Ashtray Wasp eerder al te horen was. De ooit zo mysterieuze Burial brengt niet vaak muziek uit en wanneer dit wel gebeurt wordt er een flink evenement van gemaakt.

Zo waren de EP’s die Burial maakte met Thom Yorke en Four Tet binnen de kortste keren uitverkocht, nadat deze pas een week voor het verschijnen werden aangekondigd. Ook de vorige EP Street Halo was al snel niet meer te krijgen. Mocht je interesse hebben om de Kindred-EP fysiek te bezitten, moet je nog even geduld hebben, op Twitter liet het label weten dat er wat problemen zijn met het drukken van de vinyl versie. Wel is de digitale editie van de EP inmiddels te krijgen bij Hyperdub.

In oktober werd de samenwerking van Burial met Massive Attack online gezet. Al sinds 2009 was bekend dat de triphoppers samen zouden gaan werken met Burial, maar het heeft dus nog flink lang geduurd voordat de speciale 12-inch vinyl release het levenslicht zag. Het resultaat kan je hier beluisteren. De nieuwe Kindred EP is in zijn volledigheid te streamen bij Hyperdub.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen (nieuws) | OOR