nieuws

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen

Dubstepproducer Burial heeft dit weekend zijn nieuwe EP Kindred online gezet via muzieklabel Hyperdub. De opvolger van de vorig jaar verschenen EP Street Halo bevat drie nummers, waarvan de b-kant Ashtray Wasp eerder al te horen was. De ooit zo mysterieuze Burial brengt niet vaak muziek uit en wanneer dit wel gebeurt wordt er een flink evenement van gemaakt.

Zo waren de EP’s die Burial maakte met Thom Yorke en Four Tet binnen de kortste keren uitverkocht, nadat deze pas een week voor het verschijnen werden aangekondigd. Ook de vorige EP Street Halo was al snel niet meer te krijgen. Mocht je interesse hebben om de Kindred-EP fysiek te bezitten, moet je nog even geduld hebben, op Twitter liet het label weten dat er wat problemen zijn met het drukken van de vinyl versie. Wel is de digitale editie van de EP inmiddels te krijgen bij Hyperdub.

In oktober werd de samenwerking van Burial met Massive Attack online gezet. Al sinds 2009 was bekend dat de triphoppers samen zouden gaan werken met Burial, maar het heeft dus nog flink lang geduurd voordat de speciale 12-inch vinyl release het levenslicht zag. Het resultaat kan je hier beluisteren. De nieuwe Kindred EP is in zijn volledigheid te streamen bij Hyperdub.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord
concert

De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord

The Black Crowes zijn terug op het oude nest. Chris en Rich Robinson hebben oud zeer bijgelegd en vieren het ...
Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten
nieuws

Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten

Zag je donderdagavond mensen met hun telefoon naar de maan zwaaien? Dat waren Pearl Jam-fans. De band heeft een single aangekondigd ...

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen (nieuws) | OOR