nieuws

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen

Dubstepproducer Burial heeft dit weekend zijn nieuwe EP Kindred online gezet via muzieklabel Hyperdub. De opvolger van de vorig jaar verschenen EP Street Halo bevat drie nummers, waarvan de b-kant Ashtray Wasp eerder al te horen was. De ooit zo mysterieuze Burial brengt niet vaak muziek uit en wanneer dit wel gebeurt wordt er een flink evenement van gemaakt.

Zo waren de EP’s die Burial maakte met Thom Yorke en Four Tet binnen de kortste keren uitverkocht, nadat deze pas een week voor het verschijnen werden aangekondigd. Ook de vorige EP Street Halo was al snel niet meer te krijgen. Mocht je interesse hebben om de Kindred-EP fysiek te bezitten, moet je nog even geduld hebben, op Twitter liet het label weten dat er wat problemen zijn met het drukken van de vinyl versie. Wel is de digitale editie van de EP inmiddels te krijgen bij Hyperdub.

In oktober werd de samenwerking van Burial met Massive Attack online gezet. Al sinds 2009 was bekend dat de triphoppers samen zouden gaan werken met Burial, maar het heeft dus nog flink lang geduurd voordat de speciale 12-inch vinyl release het levenslicht zag. Het resultaat kan je hier beluisteren. De nieuwe Kindred EP is in zijn volledigheid te streamen bij Hyperdub.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Nieuwe EP Kindred van Burial te streamen (nieuws) | OOR