nieuws

Nieuwe namen Eurosonic: Iceage, Baxter Dury e.a.

Nieuwe week, nieuwe namen voor Eurosonic. Onder andere Iceage (foto), Intergalactic Lovers en Baxter Dury zijn toegevoegd aan het programma van de grootste muzikale showcase van Europa. Eurosonic vindt plaats in de Groningse binnenstad op 11, 12 en 13 januari met op de 14de Noorderslag.

De grootste hype onder de nieuwe namen heet Iceage. De Deense punkrockgroep bracht dit jaar het debuut New Brigade uit in hun thuisland en in Amerika. Daar wordt het gezien als een van de betere punkalbums van de laatste jaren. Op de plaat horen we veel galm, hoekige drums en overstuurde gitaren en ook ‘het liedje’ wordt niet vergeten. Nederland loopt de laatste tijd ook steeds meer warm voor het viertal uit Kopenhagen. 27 november is de groep ook te zien tijdens het Utrechtse festival Le Guess Who?.

Kijk hier voor een overzicht van het programma van Eurosonic Noorderslag tot nu toe. De komende tijd worden steeds nieuwe namen bekend gemaakt tot het programma uit zo’n 250 acts bestaat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Nieuwe namen Eurosonic: Iceage, Baxter Dury e.a. (nieuws) | OOR