nieuws

Nieuwe namen Eurosonic: Iceage, Baxter Dury e.a.

Nieuwe week, nieuwe namen voor Eurosonic. Onder andere Iceage (foto), Intergalactic Lovers en Baxter Dury zijn toegevoegd aan het programma van de grootste muzikale showcase van Europa. Eurosonic vindt plaats in de Groningse binnenstad op 11, 12 en 13 januari met op de 14de Noorderslag.

De grootste hype onder de nieuwe namen heet Iceage. De Deense punkrockgroep bracht dit jaar het debuut New Brigade uit in hun thuisland en in Amerika. Daar wordt het gezien als een van de betere punkalbums van de laatste jaren. Op de plaat horen we veel galm, hoekige drums en overstuurde gitaren en ook ‘het liedje’ wordt niet vergeten. Nederland loopt de laatste tijd ook steeds meer warm voor het viertal uit Kopenhagen. 27 november is de groep ook te zien tijdens het Utrechtse festival Le Guess Who?.

Kijk hier voor een overzicht van het programma van Eurosonic Noorderslag tot nu toe. De komende tijd worden steeds nieuwe namen bekend gemaakt tot het programma uit zo’n 250 acts bestaat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...
Regeerperiode Slayer ten einde
concert
Slayer

Regeerperiode Slayer ten einde

Met de woorden ‘The end is near’ kondigde Slayer op 22 januari zijn naderende afscheid aan. Na 37 jaar, 12 ...
Anders (Different)
album
De Jeugd Van Tegenwoordig

Anders (Different)

Een creatief hoogtij-jaar voor De Jeugd van Tegenwoordig. Na Luek uit februari is er gewoon alweer een album. Anders (Different) ...

Nieuwe namen Eurosonic: Iceage, Baxter Dury e.a. (nieuws) | OOR