nieuws
Pop

Nieuwe reissues Paul McCartney op komst

Sinds 2013 wordt de ene na de andere Paul McCartney en Wings-plaat opnieuw uitgebracht en op 2 oktober is het weer zover: vanaf die dag liggen er opgepoetste reissues van Tug Of War (1982) en Pipes Of Peace (1983) in de schappen van de platenzaak.

Net als eerdere releases in de Archive Collection-reeks zijn ook deze twee albums geremasterd en voorzien van allerhande extraatjes. Zo zit er bij Tug Of War, het eerste album dat McCartney maakte nadat Wings uit elkaar ging, acht niet eerder uitgebrachte tracks, waaronder een solo-opname van Ebony And Ivory en de outtake Stop, You Don’t Know Where She Came From. Pipes Of Peace telt maar liefst negen bonustracks, waaronder het niet eerder uitgebrachte Christian Bop.

De albums zullen digitaal, op (dubbel) cd en op vinyl verschijnen. Hiernaast komt er van Tug Of War ook een uitgebreide superdeluxe versie met drie cd’s, een dvd (met videoclips en een documentaire), foto’s en een boekwerk. Van Pipes Of Peace verschijnt een ietwat minder speciale deluxe editie met twee cd’s, een dvd en twee boekjes.


Macca stond in juni nog in de Ziggo Dome. Ons verslag van dat concert kun je hier teruglezen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Nieuwe reissues Paul McCartney op komst (nieuws) | OOR