tip

NPO 2 Extra komt met special over 'Countdown'

Op 22 en 29 mei wordt de tweedelige special The Story of Countdown uitgezonden op NPO 2 Extra. Aan de hand van fragmenten en interviews wordt de rijke geschiedenis van ‘Europe’s #1 Rock Show’ tot leven gebracht.

In onderstaande trailer zien we fragmenten van onder andere Bon Jovi, Michael Jackson, Madonna en U2 voorbijkomen. Oud-medewerkers als Lex Harding, Adam Curry, Simone Walraven en Kees Baars (tevens OOR-schrijver) blikken terug.

Countdown werd eind jaren zeventig gelanceerd door de jonge Nederlandse publieke omroep Veronica, als tegenhanger van AVRO’s Toppop. Het programma wist de grootste artiesten ter wereld naar de studio in Bussum te halen en legde tevens de basis voor commerciële muziekzenders als Sky Radio, Radio 538 en TMF.

In 1993 stopte het programma, al zou het nog in vele verschijningsvormen terugkeren op radio en tv. Opwarmen voor de special kan met het uitstekende YouTube-kanaal van Countdown, waarop sinds vorig jaar tal van optredens worden geüpload.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

NPO 2 Extra komt met special over 'Countdown' (tip) | OOR