abo-actie

OOR deelt uit! Sufjan Stevens of Chvrches op vinyl

Neem nu een abonnement op OOR en je krijgt een of twee gratis lp’s! Deze maand kun je onder andere kiezen voor de nieuwe Sufjan Stevens & Angelo De Augustine, Little Simz, Chvrches en Imagine Dragons. Bij een halfjaar­abonnement (€34) krijg je één lp, bij een jaar­abonnement (€66,95) twee. Welke kies jij?

Kijk hier voor de complete keuzelijst met cd’s en lp’s.

Vrienden en labelgenoten Sufjan Stevens en Angelo De Augustine delen een liefde voor folk en subtiele melodieuze riffjes, verkennen graag de krochten van hun ziel en hebben misschien wel de twee mooiste mannelijke fluisterstemmen van de VS. Wij zeggen: win-win! En zo klinkt A Beginner’s Mind dan ook: sprankelend, ontroerend en intiem.

Als er één band onverslaanbaar is in het maken van grootse festival ready electropopknallers, dan is het wel het Schotse Chvrches. Die festivals moeten nog even wachten, maar tot die tijd is er Screen Violence, met iets meer danceinvloeden dan voorheen, maar vooral met héél veel vertrouwd klinkende krakers. Goede verstaanders weten genoeg.

Net als hun stadgenoten van The Killers denken Dan Reynolds en zijn mannen graag gróót: perfecte hi-tech-producties met snoeiharde sounds, metronoomstrakke beats en breed korende refreinen. Op het nieuwe Imagine Dragons-album Mercury – Act 1 is het weer raak, zoals ook de vooruitgesnelde kraker Cutthroat al liet horen. Alle dertien goed!

Grey Area (2019) voelde dankzij z’n genadeloze tempo en Little Simz’ energie, honger, drive en skills al aan als een instant hiphopklassieker, de nu verschenen opvolger toont aan dat de ambitieuze Britse rapsensatie nog veel meer kan: electropop, jazz, grime, dancehall, Afropop, you name it. ‘Monumentaal album’, oordeelt onze recensent.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

OOR deelt uit! Sufjan Stevens of Chvrches op vinyl (abo-actie) | OOR