nieuws

Ook Sylvie Kreusch en Mick Harvey op Grauzone 2022

Grauzone kwam een paar maanden geleden al met de eerste lading namen en heeft daar nog een reeks aan toegevoegd. Nieuwe namen zijn onder andere de Vlaamse indiester Sylvie Kreusch, Mick Harvey (jarenlang onderdeel van Nick Cave & The Bad Seeds), de Rotterdamse postpunk­sensatie Traumhaus en Elias Bender Rønnenfelt (de voorman van Iceage).

Foto Ferry van der Nat

Naast de nieuwe namen heeft het Haagse festival een extra dag toegevoegd, wat het een weekendfestival maakt. Omdat februari nog niet mogelijk bleek, zal het festival nu van 17 t/m 19 juni plaatsvinden, dus wel (hopelijk) een warme zomerse sfeer.

Grauzone groeit ook in omvang door nieuwe locaties toe te voegen in thuisstad Den Haag, zoals de Nieuwe Kerk en Het Filmhuis, naast al eerder aangekondigde locaties zoals The Grey Space In The Middle en poppodium het Paard.

Met de in oktober al aangekondigde namen als Viagra Boys, DOOL, Amenra en Do Nothing belooft het een sterke editie te worden. Naast muziek is er ook een GRAUKUNST-tentoonstelling, een filmprogramma, seminars en een platenmarkt. Enthousiast geworden? De kaarten gaan vrijdag 18 februari (10:00 uur) in de verkoop.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Ook Sylvie Kreusch en Mick Harvey op Grauzone 2022