festival

OOR is op Pinkpop! Volg hier de heetste editie ooit

Het is toch een beetje spannend, voor het eerst in drie jaar weer het Pinkpopterrein betreden. Hoera, we mogen weer, maar kunnen we het nog? En hoe is het met het festivalterrein? En de organisatie? Je wilt natuurlijk niet geconfronteerd worden met Primavera Sound-achtige horrorscenario’s, als je bewapend met je tentje en roze petje naar Zuid-Limburg afreist. En dan wordt het ook nog de warmste Pinkpop ooit. Je zou bijna vergeten dat je voor je lol naar een festival gaat.

Fotografie Paul Barendregt

Gelukkig valt het voorlopig allemaal best mee. Ja, de veranderingen op het terrein betalen zich nog niet helemaal uit: de keuze om de South Stage en de IBA Parkstad Stage recht tegenover elkaar te zetten zorgt er vooral voor dat het veld tussen die twee een ondoordringbaar knelpunt is geworden, waarbij je niet zo makkelijk meer even het terrein oversteekt. En ja, het is bloedheet, met gigantische rijen bij de waterpunten tot gevolg.

Maar de sfeer wordt vooral gekenmerkt door Limburgse gezelligheid, waarbij kreten als dit is de rij voor het water?’ volmondig met een massale JA! worden beantwoord, waarna de rij lachend weer iets groeit. Bij zowel bands als publiek is de ontlading dat we hier met zijn allen weer acte de présence mogen geven veelal evident. Zo voelt Pinkpop 2022 ondanks de vernieuwingen toch vooral gewoon als Pinkpop, it’s a party like it’s 2019. 

Ook de headliners dit jaar houden zich aan wat op basis van voorgaande edities de formule lijkt te worden: twee rockmastodonten die veel hondstrouwe fans naar Landgraaf trekken (Metallica en Pearl Jam) en een modernere popact waarvan het nog maar de vraag is of die zich daarmee kan gaan meten (Imagine Dragons). Als we onze blik verder op de line-up werpen, zien we een prima gebalanceerd programma. Al laat het afzeggen van Queens of the Stone Age wel een stevig gat achter op de zondag. Het is nog maar zeer de vraag of de Scandinavische metalbroeders van Volbeat dat gemis kunnen opvangen.

Volg de bevindingen van Team OOR dit weekend hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

OOR is op Pinkpop! Volg hier de heetste editie ooit (festival) | OOR