festival

OOR is op Pinkpop! Volg hier onze recensenten

Het is toch een beetje spannend, voor het eerst in drie jaar weer het Pinkpopterrein betreden. Hoera, we mogen weer, maar kunnen we het nog? En hoe is het met het festivalterrein? En de organisatie? Je wilt natuurlijk niet geconfronteerd worden met Primavera Sound-achtige horrorscenario’s, als je bewapend met je tentje en roze petje naar Zuid-Limburg afreist. En dan wordt het ook nog de warmste Pinkpop ooit. Je zou bijna vergeten dat je voor je lol naar een festival gaat.

Fotografie Paul Barendregt

Gelukkig valt het voorlopig allemaal best mee. Ja, de veranderingen op het terrein betalen zich nog niet helemaal uit: de keuze om de South Stage en de IBA Parkstad Stage recht tegenover elkaar te zetten zorgt er vooral voor dat het veld tussen die twee een ondoordringbaar knelpunt is geworden, waarbij je niet zo makkelijk meer even het terrein oversteekt. En ja, het is bloedheet, met gigantische rijen bij de waterpunten tot gevolg.

Maar de sfeer wordt vooral gekenmerkt door Limburgse gezelligheid, waarbij kreten als dit is de rij voor het water?’ volmondig met een massale JA! worden beantwoord, waarna de rij lachend weer iets groeit. Bij zowel bands als publiek is de ontlading dat we hier met zijn allen weer acte de présence mogen geven veelal evident. Zo voelt Pinkpop 2022 ondanks de vernieuwingen toch vooral gewoon als Pinkpop, it’s a party like it’s 2019. 

Ook de headliners dit jaar houden zich aan wat op basis van voorgaande edities de formule lijkt te worden: twee rockmastodonten die veel hondstrouwe fans naar Landgraaf trekken (Metallica en Pearl Jam) en een modernere popact waarvan het nog maar de vraag is of die zich daarmee kan gaan meten (Imagine Dragons). Als we onze blik verder op de line-up werpen, zien we een prima gebalanceerd programma. Al laat het afzeggen van Queens of the Stone Age wel een stevig gat achter op de zondag. Het is nog maar zeer de vraag of de Scandinavische metalbroeders van Volbeat dat gemis kunnen opvangen.

Volg de bevindingen van Team OOR dit weekend hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

OOR is op Pinkpop! Volg hier onze recensenten