nieuws

Dit zijn ze: de OOR Popronde 2017 Talents

Welke 144 talentvolle bands en artiesten gekozen werden om mee te reizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland was al bekend. Nu zijn ook de dertien acts die zich dit jaar OOR Talent mogen noemen bekend! De Popronde start op 14 september, natuurlijk traditiegetrouw in thuisstad Nijmegen. Voor het zo ver is stellen wij de OOR Talents aan je voor.

 

1. Fata Boom
Een samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres. Harde trippy elektro hiphop met een onweerstaanbare live show.

 

2. Tom Tukker
Tom Tukker ging naar IJsland om liedjes te schrijven. Dat is gelukt. De singer-songwriter schrijft persoonlijke liedjes welke hij op zijn nieuwe EP begeleidt met piano, strijkers, synths en drums.

 

3. The Little Years
Eerst waren ze een duo, maar als snel werd The Little Years een echte band. Gelukkig, want het levert sfeervolle indiesongs op, in de geest van The War On Drugs en The National.

 

4. LGHTNNG
LGHTNNG is geïnspireerd door de jaren tachtig, maar klinkt allesbehalve gedateerd. De Groningse elektronische popband ging al veelvuldig de grens over, maar nu is Nederland aan de beurt.

 

5. Dawn Brothers
Jonge Rotterdammers die zich laten zich inspireren door blues, gospel en sixties rock en dat vertalen met een ongekende muzikaliteit naar hun eigen, originele muziek.

 

6. Tusky
Hé, een bekende kop. Tusky (openingsfoto) wordt geleid door oud-John Coffey-gitarist Alfred van Luttikhuizen. Single Folly maakt heel erg benieuwd naar meer van deze punkrockband met hang naar garage.

 

7. Bungalow
Melancholisch en rauw, soms smooth maar altijd met een randje. Beats, synths en gitaar met invloeden uit zowel electronische muziek als indie, maar ook hip-hop en R&B, dat is Bungalow.

 

8. SoulTrash
SoulTrash is een jong collectief met een energieke sound: een mengelmoes van hiphop, trap en grime. Vorig jaar wonnen ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop.

 

9. Okke Punt
Je kunt Okke misschien van dat ene tv-programma met die DJ met die bril. Maar gelukkig is hij meer. Hij was gitarist bij Fiction Plane, zat in de band van Yori Swart en maakt solo prachtige songs voor liefhebbers van Damien Rice en Bruce Springsteen.

10. Korfbal
Korfbal bestaat uit leden van The Homesick, Creepy Karpis, Yuko Yuko en Rats on Rafts. Een heuse Nederlandse underground supergroep dus! Dat belooft wat.

 

11. The Avonden
The Avonden begon als soloproject van zanger/gitarist Marc van der Holst. Hij maakte een prachtige cd: Nachtschade. Sindsdien toert hij met band. Spannende Nederlandstalige indie, die onder je huid kruipt.

 

12. Yasmine
Laat je niet misleiden door de naam: Yasmine speelt poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden, pijn doen aan de oren en daarna nog maanden in je hoofd zitten.

 

13. Mantra
Scheurende gitaren afgewisseld met harmonieuze klanken en een rauwe zang: dat is Mantra. Een gecontroleerde psychedelische grungeband all the way uit Haarlem.

De Popronde gaat dit jaar 40 (!) steden af, om te eindigen met een eindfeest in Amsterdam op 25 november. Kijk voor alle steden en alle overige informatie op popronde.nl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...
Eagles Of Death Metal kondigen coveralbum aan
nieuws
Eagles Of Death Metal

Eagles Of Death Metal kondigen coveralbum aan

Jesse Hughes en Josh Homme van Eagles Of Death Metal hebben via Twitter een nieuw coveralbum aangekondigd. Pigeons Of Shit ...
Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...

Dit zijn ze: de OOR Popronde 2017 Talents (nieuws) | OOR