nieuws
Rock

OOR Popronde Talent Mantra clipprimeur

Ook dit jaar heeft OOR weer dertien talentvolle acts gebombardeerd tot Popronde Talent. Een van die bands is Mantra. Deze heren brengen 23 juni hun eerste EP Merdeka uit. Van dat schijfje komt single Passive State en dat nummer, met bijbehorende videoclip, hoor je hieronder.

Mantra is een jonge band uit Haarlem die psychedelische grunge maakt. ‘Dikke baslijnen en een nietsontziende groove op de drums leggen de basis voor de twee gitaristen om met slim opgebouwde riffs en melodische licks een heerlijke spanning op te bouwen’, aldus hun label Suburban. De videoclip bij Passive State is geschoten op het kantoor van de platenfirma door Tom Eysink-Smeets.

De vier vrienden begonnen in kroegjes in Haarlem, wonnen vorig jaar de Rob Acda Award en zijn vanaf 14 september te zien op de Popronde 2017. Deze start in Nijmegen en gaat daarna het hele land door. Letterlijk het hele land, want in totaal doet de Popronde dit jaar 41 steden aan. 

Foto: Rein Kooyman

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...