nieuws
Rock

OOR Popronde Talent Mantra clipprimeur

Ook dit jaar heeft OOR weer dertien talentvolle acts gebombardeerd tot Popronde Talent. Een van die bands is Mantra. Deze heren brengen 23 juni hun eerste EP Merdeka uit. Van dat schijfje komt single Passive State en dat nummer, met bijbehorende videoclip, hoor je hieronder.

Mantra is een jonge band uit Haarlem die psychedelische grunge maakt. ‘Dikke baslijnen en een nietsontziende groove op de drums leggen de basis voor de twee gitaristen om met slim opgebouwde riffs en melodische licks een heerlijke spanning op te bouwen’, aldus hun label Suburban. De videoclip bij Passive State is geschoten op het kantoor van de platenfirma door Tom Eysink-Smeets.

De vier vrienden begonnen in kroegjes in Haarlem, wonnen vorig jaar de Rob Acda Award en zijn vanaf 14 september te zien op de Popronde 2017. Deze start in Nijmegen en gaat daarna het hele land door. Letterlijk het hele land, want in totaal doet de Popronde dit jaar 41 steden aan. 

Foto: Rein Kooyman

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

OOR Popronde Talent Mantra clipprimeur (nieuws) | OOR