popronde 2021

OOR-talent: ANNNA maakt popmuziek met inhoud

Coronarestricties of niet: jonge honden kunnen niet langer wachten. Daarom gaat rondreizend festival Popronde ‘gewoon’ van start. Als geplaceerd evenement, met beperkte capaciteit en reserveringen. Alles om de beste talenten uit Nederland een podium te bieden. Hup, de weide in, na een jaar niet optreden, meters maken en jezelf in de kijker spelen. In 41 steden, tussen 11 september (Nijmegen) en 27 november (Amsterdam), met zo’n honderd talenten. We selecteerden dertien OOR-talents en stellen die komende tijd aan je voor. Vandaag: ANNNA.

Foto Benny van der Plank

Uit: Amsterdam, via Letland

Wat: pop met inhoud

Waarom: Anna koppelt Zweedsgetinte eightiespop aan parlando gezongen teksten die uitdrukkelijk níet over de liefde gaan en daarom juist opvallen.

De track: The One That Got Away werd eerste in de Letse hitlijst. Eén keer luistesteren en je begrijpt waarom

Wie tip je zelf? Anna Madara Pērkone: “Froukje. Haar grootste hit Groter Dan Ik gaat over duurzaamheid. Ik krijg inspiratie van haar.”

Enige jaloezie mogen de andere Poprondedeelnemers best voelen voor ANNNA, en dan hebben we het niet eens over haar muziek. Nee, de in Nederland wonende ANNNA speelde dit jaar nog verschillende keren op festivals voor duizenden mensen in haar geboorteland Letland, waar ze een echte ster is. Nederland staat nu op dat lijstje, sinds ze op haar zeventiende naar Maastricht verkaste voor haar opleiding Europese Studies. ‘Ik wilde politicus in het Europees Parlement worden en de wereld veranderen’, lacht ze negen jaar later. ‘Nu wil ik dat doen met mijn liedjes. Ze gaan over de waarde van goede vrienden, huishoudelijk geweld en fast fashion. Zo heb ik een eigen merchandiselijn met duurzame kleding, waaronder organische sokken met mijn songteksten er op. Tijdens de Popronde hoop ik meer van Nederland te zien en wil ik andere muzikanten leren kennen.’

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...

OOR-talent: ANNNA maakt popmuziek met inhoud (popronde 2021) | OOR