Popronde 2022

OOR Talent: de fruitige pop van Sophie van Hasselt

Alsof er niets gebeurd is, zo gaat Popronde 2022 van start, na twee jaar van organisatorische Barbapapa-trucs. Het moest wel, want nieuw talent bleef zich aandienen. Popronde 2022 gaat traditiegetrouw van start op 10 september in Nijmegen, om op 3 december te eindigen met een eindfeest in Amsterdam. Daartussen worden maar liefst veertig steden aangedaan, waar de honderd talenten hun kunsten laten horen in popzalen, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels, kapperszaken en zelfs een opticien. Honderd? Ja, de helft minder dan normaal. Ziedaar het corona-effect. Dat betekent ook minder OOR Talents. In plaats van dertien kozen we voor acht talenten. Hier stellen we ze aan je voor. Vandaag: Sophie van Hasselt.

Uit: Amsterdam

Wat: Kunstzinnige en quirky pop 

Waarom: De songs van Sophie zijn fris, fruitig en een tikkeltje eigenzinnig, net als die van haar voorbeeld Lily Allen. Laten we daar nou een zwak voor hebben.

Track: My House Is On Fire is fraai geproduceerd, met toffe details en een take it or leave it-houding.

Als fotograaf en videograaf werkt Sophie met talloze bekende modemerken. Vogue, Bijenkorf en allemaal fashionable partijen waar de gemiddelde OOR-lezer nog nooit van gehoord heeft, schrijver dezes incluis. Alleen: de beschikbare muziek voor onder die filmpjes, dat was niks. Dus ging ze zelf aan de slag met Garageband. Wat bleek: de lessen over het vertellen van een verhaal die ze tijdens haar modeopleiding leerde, gingen ook op voor de miniatuurverhaaltjes in liedjes. Inmiddels is er de EP Eat My Brain en enkele singles. En, modeachtergrond of niet, die liedjes gaan ergens over. ‘Waar ik niet over kan praten, daar schrijf ik over. Zo gaat EaT mY bRaiN over de paniekaanvallen die ik kreeg dankzij social media, waar ik veel te vaak op keek. Ik ging eraan onderdoor omdat ik mijzelf steeds vergeleek met mensen die succesvoller, sneller of beter waren dan ik. Door het grappig te brengen, wordt het makkelijker om erover te praten, zonder dat je het weglacht.’

Wanneer: Nijmegen: 10 sept – LUX – zaal, Roermond: 18 sept – ECI cultuurfabriek, Delft: 22 sept – Steck, Assen: 06 okt – Drents Museum, Haarlem: 08 okt – Hart, Dordrecht: 09 okt – DOOR, Uden: 14 okt – Kruisheren Kapel, Tilburg: 27 okt – Hall of Fame.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
This Could Be Texas
indie
English Teacher

This Could Be Texas

Na deze jonge indierockband uit West-Yorkshire enkele malen live te hebben gezien, was ik vooraf iets bevreesd voor dit debuutalbum ...

OOR Talent: de fruitige pop van Sophie van Hasselt