popronde 2021

OOR-talent FOSS: liedjes om fijn bij weg te dromen

Coronarestricties of niet: jonge honden kunnen niet langer wachten. Daarom gaat rondreizend festival Popronde ‘gewoon’ van start. Als geplaceerd evenement, met beperkte capaciteit en reserveringen. Alles om de beste talenten uit Nederland een podium te bieden. Hup, de weide in, na een jaar niet optreden, meters maken en jezelf in de kijker spelen. In 41 steden, tussen 11 september (Nijmegen) en 27 november (Amsterdam), met zo’n honderd talenten. We selecteerden dertien OOR-talents en stellen die komende tijd aan je voor. Vandaag: FOSS.

Foto Luna Brouwers

Uit: Utrecht

Wat: licht psychedelische liedjes om een wollen trui bij aan te trekken

Waarom: met de herfst op komst is het fijn wegdromen bij FOSS

De track: Champagne klinkt als een indieversie van Röyksopp. 

Wie tip je zelf? Gitarist Martijn Bressers: “We mochten afgelopen week eindelijk weer eens optreden, met KY. Die moet je echt checken; ik was helemaal in awe van de manier waarop hij zijn stem en gitaarspel blendt.”

FOSS heeft al op Lowlands gestaan. Op de coronamanier dan; voor een publiek van cameraman, lichttechnicus en de vriendin van Martijn en vastgelegd door een paar camera’s, voor de livestream van het festival in Biddinghuizen. Niet slecht, voor een band die eigenlijk geen band had willen worden. Als studenten Muziek & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht was het gebruikelijk elkaars liedjes te checken. Zo ook bij de IJslandse zangeres Rósa Trujillo. Stijn, Martijn en Tim waren onder de indruk en bij producer Roy (ook bekend van Figgie) worden de liedjes uitgewerkt en opgenomen. “Toen vonden we die liedjes te goed om ze niet ook live te willen spelen” lacht Martijn. Zo werd Foss een band. Eentje waarbij de leden ook andere projecten hebben en Foss vooral leuk moet blijven. “Al dromen we ook van de Pyramid Stage op Glastonbury” bekent Martijn. Eerst maar eens de Popronde.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Mercury - Act 1
album
Imagine Dragons

Mercury – Act 1

Wanneer je niet opgroeit in een woonwagenkamp of middenin de harde kern van ADO Den Haag is de kans groot ...
De originele OOR-recensie van 'Use Your Illusion I & II'
30 jaar oud

De originele OOR-recensie van ‘Use Your Illusion I & II’

Op 17 september 1991, nu dertig jaar geleden, bracht Guns N' Roses 'Use Your Illusion I & II' uit. Dit ...
Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski
sleutelplaten

Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski

In het jaar waarin OOR 50 wordt, is ook Mauro Pawlowski de 50 gepasseerd. Een kosmisch toeval… OOR is it?’, ...

OOR-talent FOSS: liedjes om fijn bij weg te dromen (popronde 2021) | OOR