popronde 2021

OOR-talent: maak kennis met Luna Morgenstern

Coronarestricties of niet: jonge honden kunnen niet langer wachten. Daarom gaat rondreizend festival Popronde ‘gewoon’ van start. Als geplaceerd evenement, met beperkte capaciteit en reserveringen. Alles om de beste talenten uit Nederland een podium te bieden. Hup, de weide in, na een jaar niet optreden, meters maken en jezelf in de kijker spelen. In 41 steden, tussen 11 september (Nijmegen) en 27 november (Amsterdam), met zo’n honderd talenten. We selecteerden dertien OOR-talents en stellen die komende tijd aan je voor. Vandaag: Luna Morgenstern.

Uit: Amsterdam

Wat: slaapkamerproducer met dromerige electropopliedjes

Waarom: Luna combineert avontuurlijke producties, fraaie zang en spannende songwriting

De track: Tonight is een tintelende track die langzaam opbouwt naar een hoogtepunt, inclusief fragment uit Breakfast at Tiffany’s.

Wie tip je zelf? Luna: ‘Zoë Low. Haar songwriting en productie zijn dope.’

Noem haar geen zangeres, zo waarschuwt ze op haar socials. Weg met dat achterhaalde idee dat een zangeres alleen dat doet of kan. Net als haar voorbeelden Charli XCX, FKA twigs en SOPHIE doet de in Keulen geboren Luna Morgenstern alles zelf, van songwriting, productie tot het schrijven van de teksten, het inzingen van haar liedjes en het bedenken van haar videoclips. Dat eerste doet ze ook voor anderen, zowel in Nederland als in Duitsland en Zwitserland.

‘Ik wilde ontsnappen aan de Duitse muziekscene met zijn typerende sound’, zegt ze. ‘Ik wilde juist muziek maken en kijken waar ik dan op uit zou komen. Daarvoor moest ik uit Duitsland weg.’ Aan het ArtEZ conservatorium in Enschede kon ze zich specifiek toeleggen op songwriting. Dat betaalt zich nu terug; debuut-EP Taking the Blow is erg geslaagd en wordt ook buiten de Nederlandse en Duitse landsgrenzen opgepikt. Het Verenigd Koninkrijk, waar haar voorbeelden vandaan komen, is erg enthousiast en optredens aldaar liggen in het verschiet. Eerst de Popronde, inclusief de première van liveshow voor publiek in de zaal. Niet te missen!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Mercury - Act 1
album
Imagine Dragons

Mercury – Act 1

Wanneer je niet opgroeit in een woonwagenkamp of middenin de harde kern van ADO Den Haag is de kans groot ...
De originele OOR-recensie van 'Use Your Illusion I & II'
30 jaar oud

De originele OOR-recensie van ‘Use Your Illusion I & II’

Op 17 september 1991, nu dertig jaar geleden, bracht Guns N' Roses 'Use Your Illusion I & II' uit. Dit ...
Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski
sleutelplaten

Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski

In het jaar waarin OOR 50 wordt, is ook Mauro Pawlowski de 50 gepasseerd. Een kosmisch toeval… OOR is it?’, ...

OOR-talent: maak kennis met Luna Morgenstern (popronde 2021) | OOR