nieuws

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn-prijs

De jury van Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2022 heeft twee OOR-verhalen genomineerd. Zowel Tom Engelshoven als Bart Chabot maken kans op de prijs, samen met Sander Donkers (Volkskrant), Menno Pot (Volkskrant) en Frank Provoost (NRC).

Fotografie Martijn van de Griendt en Anton Corbijn

Oudgediende Bart Chabot verscheen afgelopen december weer in OOR met zijn verhaal Hollands Glorie revisited, Bart Chabot ontmoet Barry Hay, waarmee hij – samen met Anton Corbijn – afscheid nam van de Golden Earring. Het verhaal is hier te lezen.

OOR-redacteur Tom Engelshoven is genomineerd voor zijn interview met Marieke Lucas Rijneveld, waarin hij ‘de Billie Eilish van de Nederlandse literatuur’ spreekt over de meest prikkelende thema’s in de huidige popcultuur. Dit interview is hier te lezen.

Donkers is genomineerd met zijn verhaal ‘Frederique Spigt schilderde zich uit de crisis’. Menno Pot maakt kans op de prijs met zijn artikel ‘Scarce – Oud zeer’ en Provoost met het verhaal ‘Hoe “Odolf de Verschrikkelijke” ons verbroederde’.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs – vernoemd naar de in 2002 overleden Telegraaf-journalist – wordt elke twee jaar uitgereikt aan een journalist die volgens de jury in zijn of haar inzending blijk had gegeven van een originele invalshoek en een hoog niveau van schrijven. In 2018 won OOR-redacteur Thomas Snoeijs de prijs met een verhaal over Iggy Pop en Josh Homme: Lustig leven in tijden van sterfte.

De winnaar wordt op 21 februari bekendgemaakt in Paradiso.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn-prijs (nieuws) | OOR