nieuws

OOR’s concerttips voor week 49

Het einde van het jaar nadert. Maar tussen de jaarlijkse feestelijkheden door gaan de concerten nog gewoon door. Wil je deze week nog ergens heen? Check dan hier ons lijstje met tips!

Met nog niet eens één volwaardig studioalbum op hun naam zijn al veel ogen gevestigd op VANT. Het was niet zo gek die naam hoog in Best Of-lijstjes te zien; de band wordt door sommigen geprezen als de ‘terugkeer van de gitaarrock’. Met een reeks sterke singles en EP’s lijkt de band goed op weg om die reputatie waar te maken (tenminste, voor wie gelooft dat gitaarrock ooit wegging). Maar het is natuurlijk aan jullie zelf om een oordeel te vellen. Deze week twee kansen om zo’n ruig feestje mee te maken. Aanstaande woensdag in de Melkweg en vrijdag in de 013.

Deze week is het de allerlaatste keer dat in Den Haag het festival State-X New Forms plaatsvindt. De organisatie heeft besloten dat deze dertiende editie het slotstuk wordt van het festival. Na dit jaar gaat SXNF namelijk op in het eveneens in Den Haag gehouden Rewire-festival. Dat maakt het einde van dit stukje Haagse popgeschiedenis dus eigenlijk niet te missen. Zoals vanouds staat er weer een hele rij undergroundnamen op het affiche, waaronder Ryley Walker, Marissa Nadler, Jungle By Night en Pomrad. Het hele lijstje is te bekijken op de website, maar het tofste is natuurlijk om je te laten verrassen.

Zwollenaren Rico en Sticks (foto) kwamen in 2015 weer bijeen om nummers te spelen van hun tijd in nederhopformatie Opgezwolle. Na het succes van hun show op Lowlands in 2015 volgde een tournee door Nederland. Het werd toen al snel duidelijk: ze moeten het groter aan gaan pakken. Nu volgt er dus een show in de Ziggo Dome samen met Typhoon en ongetwijfeld nog meer gasten. Voor wie nog twijfelt: onlangs brachten ze ook nog eens twee nieuwe nummers uit van een aankomend album, die waarschijnlijk tijdens deze show hun livedebuut krijgen. Een historisch moment in de Opgezwolle-geschiedenis dus. Vrijdag staan de mannen in de Ziggo Dome.

Bevind je je dit weekend toevallig – of woon je – in het zuiden van het land? Dan is ook daar een festival waar je heen moet. Zaterdag en zondag is namelijk de decembereditie van Incubate in de binnenstad van Tilburg. Is dat niet dat festival met die hele lijst namen waar je nog nooit van gehoord hebt? Dat klopt. Ook nu stelt het affiche niet teleur, maar er is vanzelfsprekend weer genoeg interessants te zien. Zo speelt de Japanese experimentele rockband Boris zijn meesterwerk Boris in zijn geheel, de hiphopfans kunnen terecht bij onder andere Babyfather en Clipping. en de bands Belphegor, Oathbreaker en Possessed breken de tent af met hun snoeiharde metal. Kaarten voor het festival zijn beschikbaar via de website.

Op het gebied van succes lijkt het de 24-jarige Kovacs allemaal van een leien dakje te gaan. Maar daar heeft ze natuurlijk ook flink voor geknokt. Na de release van haar debuutalbum Shades Of Black vorig jaar begon de Eindhovense een lange tournee door heel Europa. Maar nu is de Wolf Lady weer terug in Nederland en speelt nog twee laatste shows in Tilburg voordat het jaar is afgelopen. Het officiële einde van de Shades Of Black-tournee is aanstaande zaterdag en het is daarom gegarandeerd dat ze met haar rauwe stemgeluid nog een keer luide wolvenkreten laat horen. Zaterdag 10 december is ze in de 013 te zien.

Foto: Ron van Rutten

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws
Hüsker Dü

Hüsker Dü-drummer Grant Hart overleden

Triest nieuws. Hüsker Dü, een van de grondleggers van de hardcorepunk, is zijn drummer en co-songwriter Grant Hart verloren. Hart ...
album
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage

De verrassing van Pinkpop dit jaar? Dat een stelletje veteranen zonder een album uit unaniem werd gebombardeerd tot hoogtepunt van ...
album
Foo Fighters

Concrete And Gold

Greg Kurstin produceerde! Paul McCartney speelt mee als drummer! Shawn Stockman van Boyz II Men doet zangkoortjes! Nog veel meer ...