nieuws

OOR's jaaroverzicht Deel 1: 2017 in 100 rocksongs & 100 dancetracks (playlists)

Een traditie is pas een traditie als je haar in stand houdt. Daarom: de beste 100 rockliedjes én de 100 beste dancetracks van 2017 in twee handzame Spotify-playlists, handpicked door onze chef playlists, among other things, Koen Poolman. Let wel: meneer heeft een eigen smaak, voor een objectief jaaroverzicht raadpleeg je OOR’s Eindlijst.

Het is weer die tijd van het jaar: de lijstjes vliegen je om de oren. Vandaag publiceren we OOR’s Eindlijst, de lijst met beste albums van 2017, samengesteld op basis van bijdragen van 55 popjournalisten van Nederlandse kranten, tijdschriften, blogs en natuurlijk ons eigen recensentencolofon, maar om alvast warm te draaien hier twee playlists met de leukste losse liedjes en tracks. Albums zeggen immers lang niet alles meer in deze tijden van streaming en gecureerde playlists; liedjes hebben een eigen leven op Spotify, zoals dancetracks altijd al buiten het oude albumformat floreerden, op vinyl, of nu mp3, exclusief voor de dansvloer. En de leukste nummers lopen sowieso vaak één of twee jaar op de debuutplaat vooruit. Daarom, en gewoon omdat het kan en het soms ook móet: 100 puike liedjes om de kerstballen uit de boom te rocken (met een sterke hang naar all things indie) en 100 elektronische dancetracks (inclusief rappers) waarmee je de meeste dj’s de stuipen op het lijf jaagt. Je bent gewaarschuwd.

2017 IN 100 ROCKSONGS:

2017 IN 100 DANCETRACKS:

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

OOR's jaaroverzicht Deel 1: 2017 in 100 rocksongs & 100 dancetracks (playlists) (nieuws) | OOR