nieuws

OOR's jaaroverzicht Deel 1: 2017 in 100 rocksongs & 100 dancetracks (playlists)

Een traditie is pas een traditie als je haar in stand houdt. Daarom: de beste 100 rockliedjes én de 100 beste dancetracks van 2017 in twee handzame Spotify-playlists, handpicked door onze chef playlists, among other things, Koen Poolman. Let wel: meneer heeft een eigen smaak, voor een objectief jaaroverzicht raadpleeg je OOR’s Eindlijst.

Het is weer die tijd van het jaar: de lijstjes vliegen je om de oren. Vandaag publiceren we OOR’s Eindlijst, de lijst met beste albums van 2017, samengesteld op basis van bijdragen van 55 popjournalisten van Nederlandse kranten, tijdschriften, blogs en natuurlijk ons eigen recensentencolofon, maar om alvast warm te draaien hier twee playlists met de leukste losse liedjes en tracks. Albums zeggen immers lang niet alles meer in deze tijden van streaming en gecureerde playlists; liedjes hebben een eigen leven op Spotify, zoals dancetracks altijd al buiten het oude albumformat floreerden, op vinyl, of nu mp3, exclusief voor de dansvloer. En de leukste nummers lopen sowieso vaak één of twee jaar op de debuutplaat vooruit. Daarom, en gewoon omdat het kan en het soms ook móet: 100 puike liedjes om de kerstballen uit de boom te rocken (met een sterke hang naar all things indie) en 100 elektronische dancetracks (inclusief rappers) waarmee je de meeste dj’s de stuipen op het lijf jaagt. Je bent gewaarschuwd.

2017 IN 100 ROCKSONGS:

2017 IN 100 DANCETRACKS:

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

OOR's jaaroverzicht Deel 1: 2017 in 100 rocksongs & 100 dancetracks (playlists) (nieuws) | OOR