nieuws

OOR's Melkweg-tips voor november

Ook in november weer de nodige te gekke shows in de Melkweg (Amsterdam). Dit zijn drie shows die je wat onze betreft komende maand niet mag missen!

Levellers (1 november)
Folkpunkband Levellers gebruikt het vlakke gebied van thuisstad Brighton al sinds 1988 als inspiratiebron. Niet alleen voor hun naam, maar ook voor hun succesvolle tweede album Levelling The Land. In 2016 bestond die plaat 25 jaar en dat vierde de Britten met een explosieve en memorabele Melkweg-show. Zelf gaat de band dit jaar alweer dertig jaar mee, en dat vraagt natuurlijk om een terugkeer. Ter ere van dat jubileum bracht de band een nieuwe plaat uit, die grotendeels uit akoestische versies van hun greatest hits bestaat. Misschien minder explosief, maar zeker niet minder memorabel!

Meer info en tickets hier.

ICONS! – Aretha Franklin (8 november)
Tijdens de eerste twee edities van het terugkerende muziekprogramma ICONS! deed Melkweg Cinema eresaluten aan popgrootheden Grace Jones en Betty Davis. Op 8 november voegen ze ook Aretha Franklin aan dat rijtje toe. Op 16 augustus van dit jaar kwam de meest succesvolle soulzangeres aller tijden op 76-jarige leeftijd te overlijden. En zo succesvol als Aretha Franklins carrière was, zo turbulent was ie ook, wat zo’n avond gevuld met film- en muziekfragmenten van deze meer dan iconische muzikante dus alleen maar interessanter maakt.

Meer info en tickets hier.

The Frights (19 november)
Sommige bands moeten krabben en bijten voor een halfgevulde zaal, bij andere komt de voorspoed vanzelf aanwaaien. The Frights (openingsfoto) valt onder die laatste categorie. Sterker nog, het was niet eens de bedoeling dat er een serieuze band uit voort zou komen. ‘Een keer en dan nooit meer’, was het collectieve gedachtegoed van drie jonge gasten uit San Diego die eenmalig een showtje van een half uur zouden spelen. Het liep anders: de surfy indiepunk sloeg aan en inmiddels zijn we zes jaar, drie albums en een heleboel shows verder. Nieuwe plaat Hypochondriac verscheen afgelopen augustus bij het befaamde label Epitaph.

Meer info en tickets hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
The War On Drugs: elk akkoord een penseelstreek in Ziggo Dome
concert
The War On Drugs

The War On Drugs: elk akkoord een penseelstreek in Ziggo Dome

Het jaar 2038. Adam Granduciel (59) en Leo Blokhuis (77) zitten in Philadelphia voor een gigantisch mengpaneel en staren stil ...
The Mis-Adoration Of Lauryn Hill in AFAS Live
concert
Lauryn Hil

The Mis-Adoration Of Lauryn Hill in AFAS Live

‘It could all be so simple, but you’d rather make it hard. Loving you is like a battle, and we ...

OOR's Melkweg-tips voor november (nieuws) | OOR