nieuws

OOR's Melkweg-tips voor november

Ook in november weer de nodige te gekke shows in de Melkweg (Amsterdam). Dit zijn drie shows die je wat onze betreft komende maand niet mag missen!

Levellers (1 november)
Folkpunkband Levellers gebruikt het vlakke gebied van thuisstad Brighton al sinds 1988 als inspiratiebron. Niet alleen voor hun naam, maar ook voor hun succesvolle tweede album Levelling The Land. In 2016 bestond die plaat 25 jaar en dat vierde de Britten met een explosieve en memorabele Melkweg-show. Zelf gaat de band dit jaar alweer dertig jaar mee, en dat vraagt natuurlijk om een terugkeer. Ter ere van dat jubileum bracht de band een nieuwe plaat uit, die grotendeels uit akoestische versies van hun greatest hits bestaat. Misschien minder explosief, maar zeker niet minder memorabel!

Meer info en tickets hier.

ICONS! – Aretha Franklin (8 november)
Tijdens de eerste twee edities van het terugkerende muziekprogramma ICONS! deed Melkweg Cinema eresaluten aan popgrootheden Grace Jones en Betty Davis. Op 8 november voegen ze ook Aretha Franklin aan dat rijtje toe. Op 16 augustus van dit jaar kwam de meest succesvolle soulzangeres aller tijden op 76-jarige leeftijd te overlijden. En zo succesvol als Aretha Franklins carrière was, zo turbulent was ie ook, wat zo’n avond gevuld met film- en muziekfragmenten van deze meer dan iconische muzikante dus alleen maar interessanter maakt.

Meer info en tickets hier.

The Frights (19 november)
Sommige bands moeten krabben en bijten voor een halfgevulde zaal, bij andere komt de voorspoed vanzelf aanwaaien. The Frights (openingsfoto) valt onder die laatste categorie. Sterker nog, het was niet eens de bedoeling dat er een serieuze band uit voort zou komen. ‘Een keer en dan nooit meer’, was het collectieve gedachtegoed van drie jonge gasten uit San Diego die eenmalig een showtje van een half uur zouden spelen. Het liep anders: de surfy indiepunk sloeg aan en inmiddels zijn we zes jaar, drie albums en een heleboel shows verder. Nieuwe plaat Hypochondriac verscheen afgelopen augustus bij het befaamde label Epitaph.

Meer info en tickets hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

OOR's Melkweg-tips voor november (nieuws) | OOR