nieuws

De week van OOR: deze nieuwe tracks en albums moet je horen

Opeens een nieuwe Nick Cave, de comeback van Chromatics, onmisbare releases van onder andere Wilco en Danny Brown en een roodknipperende release radar op de vrijdag: het is one hell of a week voor nieuwe muziek. Overzicht kwijt? OOR’s hoofdredacteuren Erik van den Berg (leider van het recensententeam) en Koen Poolman (heerser over de redactieplaylist) selecteren de albums en tracks die je écht moet horen deze week.

Album van de week

Nick Cave
Ghosteen

De sleutelzin op de nieuwe Nick Cave: ‘I am here and you are where you are’ (Fireflies). Acceptatie, dat is wat hij probeert te vinden op Ghosteen, na de dood van zijn zoon Arthur die bijna letterlijk door muziek en tekst heen danst. ‘Ghosteen raakt ten diepste de liefde van een mens voor een ander mens.’ Lees hier onze eerste bevindingen.

Ook luisteren

Wilco
Ode to Joy

Geen nieuws, goed nieuws. Net als de even multigelaagde voorgangers Star Wars (2015) en Schmilco (2016) luister je ‘m bij voorkeur met koptelefoon op, deze ‘redelijk ingetogen en melancholieke plaat, die zo snel na de twee soloalbums van frontman Jeff Tweedy – even inkoppen – voor veel vreugde zorgt’. Lees hier de volledige recensie.

Angel Olsen
All Mirrors

Op eerdere platen sprong Angel Olsen al soepel van glam naar pop en van folk naar rock, nu ontpopt ze zich als statige vocaliste die de tijd neemt om écht te zingen – gevoelig en bloedmooi – tegen een achtergrond van grootse maar nooit te zware arrangementen. ‘De pakkendste songs die Olsen tot nu toe opnam.’ Lees hier de volledige recensie.

Danny Brown
UknowwhatImsaying¿

Dat producer Q-Tip (Tribe Called Quest) vol in de samenwerking dook met rappende mafketel Danny Brown was al het beste nieuws sinds Gordon beloofde nooit meer te zingen. Het resultaat is evengoed iets om opgetogen van te raken. ‘Een van de meest spannende en verrassende hiphopalbums van het jaar.’ Lees hier de volledige recensie.

The Menzingers
Hello Exile

Met On The Impossible Past (2012) en After The Party (2017) maakten The Menzingers twee van de beste melodieuze punkrockalbums van de afgelopen tien jaar. Zouden ze er nóg eentje in zich hebben? Hello Exile valt onze recensent een beetje tegen, maar: ‘Misschien voor de zekerheid toch maar in het jaarlijstje zetten.’ Lees hier de volledige recensie.

Track van de week

Blijf op de hoogte: volg onze Spotify-playlist.

Lewsberg
Cold Light Of Day

Rotterdam mag weer juichen. Lewsberg is terug.

Ook luisteren

YOWL
Mammalian Fondness

Wéér een Leuke Nieuwe Britse Gitaarband. Uit Zuid-Londen. Dit had een liedje van Beat Happening kunnen zijn, uitgevoerd door Tropical Fuck Storm.

Lee ‘Scratch’ Perry & Peaking Lights
Magic

De meester en zijn leerlingen. Zwarte magie.

Elbow
White Noise, White Hea

Voorproefje van Giants Of All Sizes (11/10). Waarin de vriendelijke reus knipoogt naar de verrotte straatjunk.

Skeggs
Save It For The Weekend

De beste biermuziek voor het weekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Concertfilm Eefje de Visser is beslist geen half werk
Film

Concertfilm Eefje de Visser is beslist geen half werk

Bitterzoet: de concertfilm is in essentie wat de titel aangeeft dat het is: een concertfilm. In pakweg anderhalf uur spelen ...
Jett Rebel in Paradiso: een virtuoos met flauwe grappen
concert
jett rebel

Jett Rebel in Paradiso: een virtuoos met flauwe grappen

Bezoekers nemen maandagavond in Paradiso plaats aan ronde tafeltjes die keurig anderhalf meter van elkaar gescheiden staan met daarop een ...

De week van OOR: deze nieuwe tracks en albums moet je horen (nieuws) | OOR