festivaltip

Op Huntenpop in de Achterhoek kan het allemaal

In de Achterhoek weten ze wat feestvieren is en Huntenpop is alweer sinds 1989 dé plek bij uitstek. Ooit ontstaan in Varsselder-Veldhunten (vandaar ook de ‘Hunten’ in Huntenpop) en in 2009 op de groei verhuisd naar Ulft, waar het nu alweer z’n 31ste editie beleeft. Opkomend regionaal talent deelt de affiche met (inter)nationale toppers, van snoeiharde rock tot hiphop. Het kan allemaal op het gezelligste festival van de Achterhoek.

Wie? De Staat, Danny Vera, Snelle & De Lieve Jongens Band, Maan, Goldband, Mother’s Finest, Froukje, Antoon, Anneke van Giersbergen, Muyayo Rif, Laurence Jones, Daredevils, Scrum, The Partysquad, Feestnation, Boetners, Darlyn.

Wanneer? 12 & 13 augustus, Ulft

Waar? DRU Park, Ulft.

Waarom? Mother’s Finest nog niet van de bucketlist afgestreept? Dan is dit je kans. Joyce Kennedy, Glenn Murdoc en consorten blazen al sinds de vroege jaren zeventig zalen en festivalweides omver met hun onweerstaanbare, soulvolle funkrock (Piece Of The Rock! Baby Love!) en Nederland heeft altijd een speciale plaats in de harten van moeders mooisten gehad, sinds de legendarische dj Alfred Lagarde de groep uit Atlanta op z’n draaitafel legde.

En als je er dan toch bent: Je kan alle feest-dj’s van de wereld in je line-up hebben, maar Goldband verzorgt het slagveld gewoon helemaal live, met z’n drieën. Doe Maar is niet meer, de Haagse bouwvakkers-boyband ontsteekt het vuur veertig jaar na de oerknal van de Nederpop gewoon opnieuw – zie ook Snelle, Maan, Froukje en Antoon, die om hetzelfde groen-roze vuurtje dansen. 

Kost dat? Dagkaarten van €17,50 tot €46, weekend + camping €85 (en voor jongeren t/m 17 jaar €60).

www.huntenpop.nl

Foto Rene Moorman

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Op Huntenpop in de Achterhoek kan het allemaal (festivaltip) | OOR