nieuws

Oscars voor Billie Eilish en docu 'Summer Of Soul'

De Oscarceremonie is er voor de filmwereld, maar ook muzikanten kunnen prestigieuze prijzen ontvangen. Zo won The Roots-drummer Questlove zondag de prijs voor Beste Documentaire met Summer Of Soul. Billie Eilish en haar broer Finneas hengelden de Oscar voor Beste Originele Nummer binnen met No Time To Die voor de gelijknamige Bondfilm.

Summer Of Soul is een documentaire over het vergeten Harlem Cultural Festival, ook wel ‘Black Woodstock’. Questlove bracht als debuterend regisseur de nooit eerder vertoonde beelden van het festival tot leven.

Filmmakers hadden eerder geen interesse in de beelden, ook onder de naam ‘Black Woodstock’ wilde niemand iets maken over het festival. Questlove bewees hun ongelijk en werd daar zondag voor beloond met een Oscar.

‘Dit is zo’n geweldig moment voor me, maar eigenlijk gaat dit helemaal niet om mij. Het gaat om de bewoners van Harlem die moeten helen van de onderdrukking die ze hebben doorstaan’, zei Questlove in zijn speech. De reactie van Billie Eilish was minder zwaar op de hand. ‘Oh my gosh, dit is niet te geloven, ik kan wel gillen’, jubelde de zangeres vanaf het podium.

Verder viel de blockbuster Dune erg vaak in de prijzen en won Coda de prestigieuze prijs voor Beste Film. Componist Hans Zimmer won de Oscar voor Beste Originele Muziek voor Dune. 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel
concert

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel

Exact vier jaar na Into The Electric Castle brengt Arjen Lucassen met 01011001 – Live Beneath The Waves opnieuw een ...
Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit
nieuwe muziek

Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit

The National brengt maandag zijn nieuwe album 'Laugh Track' uit. Dat maakte de band vrijdag bekend op hun eigen festival ...
Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom
nieuws
sufjan stevens

Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom

Sufjan Stevens ondergaat een intensieve behandeling voor het Guillain-Barré-syndroom, een spierziekte die mensen volledig kan verlammen ...

Oscars voor Billie Eilish en docu 'Summer Of Soul' (nieuws) | OOR