nieuws

Oscars voor Billie Eilish en docu 'Summer Of Soul'

De Oscarceremonie is er voor de filmwereld, maar ook muzikanten kunnen prestigieuze prijzen ontvangen. Zo won The Roots-drummer Questlove zondag de prijs voor Beste Documentaire met Summer Of Soul. Billie Eilish en haar broer Finneas hengelden de Oscar voor Beste Originele Nummer binnen met No Time To Die voor de gelijknamige Bondfilm.

Summer Of Soul is een documentaire over het vergeten Harlem Cultural Festival, ook wel ‘Black Woodstock’. Questlove bracht als debuterend regisseur de nooit eerder vertoonde beelden van het festival tot leven.

Filmmakers hadden eerder geen interesse in de beelden, ook onder de naam ‘Black Woodstock’ wilde niemand iets maken over het festival. Questlove bewees hun ongelijk en werd daar zondag voor beloond met een Oscar.

‘Dit is zo’n geweldig moment voor me, maar eigenlijk gaat dit helemaal niet om mij. Het gaat om de bewoners van Harlem die moeten helen van de onderdrukking die ze hebben doorstaan’, zei Questlove in zijn speech. De reactie van Billie Eilish was minder zwaar op de hand. ‘Oh my gosh, dit is niet te geloven, ik kan wel gillen’, jubelde de zangeres vanaf het podium.

Verder viel de blockbuster Dune erg vaak in de prijzen en won Coda de prestigieuze prijs voor Beste Film. Componist Hans Zimmer won de Oscar voor Beste Originele Muziek voor Dune. 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Oscars voor Billie Eilish en docu 'Summer Of Soul' (nieuws) | OOR