nieuws
Rock

Oude opnames Jimi Hendrix worden uitgebracht

Opnames die Jimi Hendrix maakte toen hij bandlid was van Curtis Knight And The Squires zullen de komende jaren worden uitgebracht. Dit gebeurt na jarenlang juridisch getouwtrek tussen enerzijds de erven-Hendrix en anderzijds PPX Enterprises, dat de opnames uit de periode 1965 tot 1967 in z’n bezit had.

Het gaat onder meer om een registratie van een concert in New Jersey uit 1965 en studiosessies die Hendrix maakte met de in 1999 overleden Knight. Platenlabel Legacy (onderdeel van Sony) en Experience Hendrix LLC (van de familie Hendrix) schakelen geluidstechnicus Eddie Kramer, die in het verleden met Hendrix werkte, in om de originele opnames op te poetsen voor een deugdelijke release: veel muziek was al eerder in abominabele toestand op de markt gebracht. Het is niet bekend gemaakt hoeveel geld er is neergelegd door Experience Hendrix LLC om de rechten in handen te krijgen.

Voor zijn doorbraak als solo-artiest speelde Hendrix in de begeleidingsband van verschillende andere artiesten, waaronder Wilson Pickett, The Isley Brothers en Curtis Knight. Met die laatste nam hij in totaal 88 tracks op. Het contract dat Hendrix daarvoor tekende bij platenlabel PPX International kan misschien wel de boeken in gaan als een van de slechtste deals ooit: 1 dollar en 1% aan royalty’s voor een periode van drie jaar. Net voor Hendrix’ grote doorbrak wist zijn manager alle contracten die zijn cliënt ooit had getekend af te kopen, behalve dat met PPX. Toen Hendrix een grote ster werd ging PPX dan ook flink de boer op met dubieuze titels als Jimi Hendrix Plays, Curtis Knight Sings. Steevast met een foto van Hendrix prominent op de hoes.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Letter To You
album
Bruce Springsteen

Letter To You

Letter To You duurt bijna een uur en grijpt sterk terug naar Springsteens glorietijd in de jaren zeventig en tachtig ...
Earth To Dora
album
Eels

Earth To Dora

Wat rijmt er op ideeënarmoe? Mark Oliver Everett weet het: 'Anything for Boo / O Boo, I do / My ...

Oude opnames Jimi Hendrix worden uitgebracht (nieuws) | OOR