nieuws

Paradiso telt af naar vijftigste verjaardag

Op 30 maart 2018 bestaat de Amsterdamse poptempel Paradiso exact 50 jaar. Vandaag, een jaar voor dit grote feest, is er een speciale website live gegaan, waarop wordt afgeteld tot dit jubileum. Dagelijks wordt er een greep gedaan uit de rijke Paradiso-historie. Bezoekers worden op de site ook opgeroepen om beeldmateriaal en anekdotes te delen.

Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren, met als doel een vrijplaats te bieden aan creatief talent. Het voormalig kerkgebouw werd een trekpleister voor publiek en artiesten, niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit heel Nederland en de rest van de wereld.

Op de speciale website wordt iedere dag teruggeblikt op mooie gebeurtenissen en bijzondere momenten door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan een video van een uniek optreden, een foto van hoe de grote zaal van Paradiso er in de vroege jaren ‘70 uit zag of een smeuïge anekdote. Iedere dag is er iets nieuws te vinden op de site en alles blijft ook maar één dag zichtbaar.

Iedereen kan bijdragen door anekdotes, verhalen, data, beeldmateriaal of videos te delen via het formulier op de website.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...