nieuws
Pop

Paul McCartney bij Ringo Starr in de studio

Paul McCartney en Ringo Starr zitten weer samen in de studio! Nee, niet voor een Beatles reünie, maar voor het nieuwe album van Starr dat later dit jaar verschijnt. ‘Bedankt voor je komst en je geweldige baspartij’, schreef de drummer onder een foto die hij op social media deelde.


Het is de eerste keer sinds 2010 dat de twee samen in de studio zitten. De laatste samenwerking tussen de twee was voor het album Y Not van Starr dat hetzelfde jaar verscheen.

McCartney is niet de enige met wie de drummer samenwerkt op het nieuwe album. Eerder verschenen er foto’s van Tom Petty, Joe Walsh van The Eagles en Peter Frampton online waarmee de ex-Beatle in de studio zit.


Ook Sir Paul McCartney zit niet stil; volgende maand verschijnt de heruitgave van Flowers In The Dirt uit 1989 met nooit eerder uitgebrachte demo’s in samenwerking met Elvis Costello. McCartney vertelt over de heruitgave van de plaat: ‘Ik heb de demo’s naar buiten gebracht, omdat ze nog altijd relevant zijn. Ik had in geen tijden naar de nummers geluisterd, maar toen ik ze weer hoorde wilde ik ze gelijk uitbrengen. De tracks waren ooit bedoeld als EP, die ik samen met Costello wilde maken in die tijd. Dat is er nooit van gekomen, maar gelukkig kan ik ze nu alsnog met de wereld delen’.

Costello is niet de enige die een bijdrage levert op het album. Ook Pink Floyd-gitarist David Gilmour (We Got Married) en Producers George Martin (Put It There) en Trevor Horn zijn te horen.

Foto: Twitter

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Zanger Chester Bennington (Linkin Park) overleden

Zanger Chester Bennington van Linkin Park is overleden. Volgens de Amerikaanse site TMZ heeft de 41-jarige frontman zelfmoord gepleegd. Verschillende ...
nieuws
Linkin Park

In Memoriam: Chester Bennington (1976-2017)

Chester Bennington is dood. Het nieuws van de dood van de zanger van Linkin Park wordt gisterenavond Nederlandse tijd als ...
nieuws
The Smiths

The Smiths kondigen superdeluxe editie van The Queen Is Dead aan

Re-issue! Re-package! The Smiths kondigen een heruitgave van hun volgens velen beste album The Queen Is Dead uit 1986 aan ...