nieuws

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021

Pearl Jam keert terug op de zelfverklaarde ‘holy ground’ in Landgraaf. In 2021 sluit de band de Pinkpop-zondag af. Op herhaling dus, want twee jaar geleden stonden Eddie Vedder en band ook al op het festival.

Daarmee heeft Pinkpop alvast een enorme naam binnen, samen met Red Hot Chili Peppers, die eigenlijk dit jaar al zouden spelen. Verder aangekondigd: onder andere Deftones, Twenty One Pilots, Frenna, Danny Vera en The Kik.

Dit wordt de vierde keer Pinkpop voor Pearl Jam. In ’92 stond de band, op moment van doorbraak, voor het eerst in Landgraaf. Toen nog niet bovenaan het affiche, terwijl die show stante pede een klassieker werd, een ijkpunt in de Pinkpophistorie.

De uitgestelde concerten in Ziggo Dome zijn verplaatst naar 16 en 17 juni 2021. Dat zijn de twee dagen voor dat het festival begint (18 t/m 20 juni). 18 september begint de kaartverkoop voor Pinkpop. De band speelt 1 juli op Rock Werchter.

Pearl Jam bracht eerder dit jaar het album Gigaton uit, de eerste plaat in bijna zeven jaar. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher schreef er een uitvoerige track by track-recensie over.

Foto Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

A Hero's Death
album
Fontaines D.C.

A Hero’s Death

‘Een introverte, introspectieve plaat’ moest het worden, die ‘moeilijke tweede’, zo vertellen de mannen van de Ierse postpunktrots Fontaines D.C ...
Made Of Rain
album
The Psychedelic Furs

Made Of Rain

Je hebt vintage postpunkbands die zelfs op pensioengerechtigde leeftijd nog beluisterbaar nieuw werk uitbrengen (al houdt het na Wire en ...
Fontaines D.C.: 'De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys'
interview

Fontaines D.C.: ‘De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys’

Dit interview met Grian Chatten en Conor Deegan III, respectievelijk zanger en bassist van het Ierse Fontaines D.C., vond plaats ...

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021 (nieuws) | OOR