nieuws

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021

Pearl Jam keert terug op de zelfverklaarde ‘holy ground’ in Landgraaf. In 2021 sluit de band de Pinkpop-zondag af. Op herhaling dus, want twee jaar geleden stonden Eddie Vedder en band ook al op het festival.

Daarmee heeft Pinkpop alvast een enorme naam binnen, samen met Red Hot Chili Peppers, die eigenlijk dit jaar al zouden spelen. Verder aangekondigd: onder andere Deftones, Twenty One Pilots, Frenna, Danny Vera en The Kik.

Dit wordt de vierde keer Pinkpop voor Pearl Jam. In ’92 stond de band, op moment van doorbraak, voor het eerst in Landgraaf. Toen nog niet bovenaan het affiche, terwijl die show stante pede een klassieker werd, een ijkpunt in de Pinkpophistorie.

De uitgestelde concerten in Ziggo Dome zijn verplaatst naar 16 en 17 juni 2021. Dat zijn de twee dagen voor dat het festival begint (18 t/m 20 juni). 18 september begint de kaartverkoop voor Pinkpop. De band speelt 1 juli op Rock Werchter.

Pearl Jam bracht eerder dit jaar het album Gigaton uit, de eerste plaat in bijna zeven jaar. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher schreef er een uitvoerige track by track-recensie over.

Foto Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021 (nieuws) | OOR