nieuws

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021

Pearl Jam keert terug op de zelfverklaarde ‘holy ground’ in Landgraaf. In 2021 sluit de band de Pinkpop-zondag af. Op herhaling dus, want twee jaar geleden stonden Eddie Vedder en band ook al op het festival.

Daarmee heeft Pinkpop alvast een enorme naam binnen, samen met Red Hot Chili Peppers, die eigenlijk dit jaar al zouden spelen. Verder aangekondigd: onder andere Deftones, Twenty One Pilots, Frenna, Danny Vera en The Kik.

Dit wordt de vierde keer Pinkpop voor Pearl Jam. In ’92 stond de band, op moment van doorbraak, voor het eerst in Landgraaf. Toen nog niet bovenaan het affiche, terwijl die show stante pede een klassieker werd, een ijkpunt in de Pinkpophistorie.

De uitgestelde concerten in Ziggo Dome zijn verplaatst naar 16 en 17 juni 2021. Dat zijn de twee dagen voor dat het festival begint (18 t/m 20 juni). 18 september begint de kaartverkoop voor Pinkpop. De band speelt 1 juli op Rock Werchter.

Pearl Jam bracht eerder dit jaar het album Gigaton uit, de eerste plaat in bijna zeven jaar. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher schreef er een uitvoerige track by track-recensie over.

Foto Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...
Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner
achtergrond

Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner

‘Onze leeftijdsgenoten interesseren zich alleen voor meisjes en uitgaan, daar zingen wij dus over.’ Zo stelden ze ooit zelf het ...

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021 (nieuws) | OOR