nieuws

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021

Pearl Jam keert terug op de zelfverklaarde ‘holy ground’ in Landgraaf. In 2021 sluit de band de Pinkpop-zondag af. Op herhaling dus, want twee jaar geleden stonden Eddie Vedder en band ook al op het festival.

Daarmee heeft Pinkpop alvast een enorme naam binnen, samen met Red Hot Chili Peppers, die eigenlijk dit jaar al zouden spelen. Verder aangekondigd: onder andere Deftones, Twenty One Pilots, Frenna, Danny Vera en The Kik.

Dit wordt de vierde keer Pinkpop voor Pearl Jam. In ’92 stond de band, op moment van doorbraak, voor het eerst in Landgraaf. Toen nog niet bovenaan het affiche, terwijl die show stante pede een klassieker werd, een ijkpunt in de Pinkpophistorie.

De uitgestelde concerten in Ziggo Dome zijn verplaatst naar 16 en 17 juni 2021. Dat zijn de twee dagen voor dat het festival begint (18 t/m 20 juni). 18 september begint de kaartverkoop voor Pinkpop. De band speelt 1 juli op Rock Werchter.

Pearl Jam bracht eerder dit jaar het album Gigaton uit, de eerste plaat in bijna zeven jaar. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher schreef er een uitvoerige track by track-recensie over.

Foto Paul Barendregt

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers
luisteren

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers

De Foo Fighters hebben het debuut van de Dee Gees gedeeld. Op het album 'Hail Satin' spelen Dave Grohl en ...
Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'
nieuws

Eric Clapton: ‘Vaccinatiebewijs is discriminatie’

Eric Clapton weigert optredens in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. Hij noemt de maatregelen discriminerend ...
Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: 'Onmogelijk'
nieuws

Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: ‘Onmogelijk’

Pukkelpop 2021 gaat niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren met de huidige coronaregels in ...

Pearl Jam op Pinkpop en Rock Werchter in 2021 (nieuws) | OOR