nieuws

Personal Trainer kondigt debuut 'Big Love Blanket' aan

Personal Trainer brengt op 4 november zijn debuut Big Love Blanket uit. Het album verschijnt in eigen beheer en bevat onder meer een nieuwe versie van The Lazer, een van de eerste tracks van de groep rondom Willem Smit.

Fotografie Marieke Hulzinga

Het Amsterdamse collectief staat al jaren in de startblokken en wist – in navolging van Pip Blom – aardig wat aandacht te pakken in het Verenigd Koninkrijk. Onder andere NME en BBC-coryfeeën Steve Lamacq en Marc Riley pikten de band op.

In Nederland kennen we frontman Willem Smit al van indiebands Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey. Met Personal Trainer bracht hij vorig jaar de eerste EP Gazebo uit op Holm Front, het label van de Britse band Sports Team. Big Love Blanket bevat tien tracks werd geproduceerd door Casper van der Lans en Willem Smit.

Smit noemt de nieuwe single The Lazer zijn ‘grote Personal Trainer-hymne’. ‘De meeste trainers haten het – dat komt waarschijnlijk omdat we het bijna elke show spelen, en we speelden het vorig jaar een uur lang tijdens onze 24-uurs show – maar het is me altijd bijgebleven. Het voelt als een logische beslissing om dit nummer op onze eerste lange plaat te zetten.’

De band trekt in november door Nederland als support van De Staat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan
nieuwe namen

Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan

Onder andere Warpaint, The Haunted Youth en Tom Odell komen naar Landgraaf. Eerder werden P!NK, Robbie Williams en RHCP al ...
Gigi's Recovery
album
The Murder Capital

Gigi’s Recovery

‘Strange feeling I’m dealing with / I can’t admit it, I lose my… grip.’ Het ultrakorte Existence is de aftrap ...

Personal Trainer kondigt debuut 'Big Love Blanket' aan (nieuws) | OOR