nieuws
Indie

Pixies naar de Heineken Music Hall

De Amerikaanse indierockband Pixies komt op zondag 27 november 2016 naar de Heineken Music Hall. Op 30 september verschijnt zesde album Head Carrier, het tweede album sinds de reünie. Kaarten voor het concert gaan aanstaande vrijdag 8 juli in de voorverkoop.

Pixies stond eind jaren tachtig aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromen als grunge en indierock met – inmiddels classic – albums Surfer Rosa en Doolittle. De band rondom Joey Santiago en Black Francis ging begin jaren negentig uit elkaar. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar de Heineken Music Hall en festivals als Lowlands en Pinkpop. Twee jaar geleden was de band nog afsluiter op Best Kept Secret.

Van nieuwe album Head Carrier verscheen vandaag eerste single Um Chagga Lagga. De band speelde deze nieuwe track al veelvuldig live.

Kaarten voor het optreden in de Heineken Music Hall kosten €40,- en zijn vanaf a.s. vrijdag 8 juli om 10:00 uur verkrijgbaar via PixiesHMH.nl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Such Pretty Forks In The Road
album
Alanis Morissette

Such Pretty Forks In The Road

Als je in de tweede helft van de jaren negentig een clipzender aanzette, was de kans dat er binnen een ...
Made Of Rain
album
The Psychedelic Furs

Made Of Rain

Je hebt vintage postpunkbands die zelfs op pensioengerechtigde leeftijd nog beluisterbaar nieuw werk uitbrengen (al houdt het na Wire en ...
Fontaines D.C.: 'De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys'
interview

Fontaines D.C.: ‘De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys’

Dit interview met Grian Chatten en Conor Deegan III, respectievelijk zanger en bassist van het Ierse Fontaines D.C., vond plaats ...

Pixies naar de Heineken Music Hall (nieuws) | OOR