nieuws
Indie

Pixies naar de Heineken Music Hall

De Amerikaanse indierockband Pixies komt op zondag 27 november 2016 naar de Heineken Music Hall. Op 30 september verschijnt zesde album Head Carrier, het tweede album sinds de reünie. Kaarten voor het concert gaan aanstaande vrijdag 8 juli in de voorverkoop.

Pixies stond eind jaren tachtig aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromen als grunge en indierock met – inmiddels classic – albums Surfer Rosa en Doolittle. De band rondom Joey Santiago en Black Francis ging begin jaren negentig uit elkaar. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar de Heineken Music Hall en festivals als Lowlands en Pinkpop. Twee jaar geleden was de band nog afsluiter op Best Kept Secret.

Van nieuwe album Head Carrier verscheen vandaag eerste single Um Chagga Lagga. De band speelde deze nieuwe track al veelvuldig live.

Kaarten voor het optreden in de Heineken Music Hall kosten €40,- en zijn vanaf a.s. vrijdag 8 juli om 10:00 uur verkrijgbaar via PixiesHMH.nl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Pixies naar de Heineken Music Hall (nieuws) | OOR