nieuws
Indie

Pixies naar de Heineken Music Hall

De Amerikaanse indierockband Pixies komt op zondag 27 november 2016 naar de Heineken Music Hall. Op 30 september verschijnt zesde album Head Carrier, het tweede album sinds de reünie. Kaarten voor het concert gaan aanstaande vrijdag 8 juli in de voorverkoop.

Pixies stond eind jaren tachtig aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromen als grunge en indierock met – inmiddels classic – albums Surfer Rosa en Doolittle. De band rondom Joey Santiago en Black Francis ging begin jaren negentig uit elkaar. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar de Heineken Music Hall en festivals als Lowlands en Pinkpop. Twee jaar geleden was de band nog afsluiter op Best Kept Secret.

Van nieuwe album Head Carrier verscheen vandaag eerste single Um Chagga Lagga. De band speelde deze nieuwe track al veelvuldig live.

Kaarten voor het optreden in de Heineken Music Hall kosten €40,- en zijn vanaf a.s. vrijdag 8 juli om 10:00 uur verkrijgbaar via PixiesHMH.nl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...
Overheid staat garant voor festivals na 1 juli
nieuws

Overheid staat garant voor festivals na 1 juli

De evenementbranche krijgt de garantie waar het begin dit jaar nadrukkelijk om vroeg. Mochten festivals niet doorgaan, dan betaalt de ...

Pixies naar de Heineken Music Hall (nieuws) | OOR